Foto: Martina Huber
 Foto: Martina Huber

Spara tusenlappar inför din semester

Publicerad
Uppdaterad
Den här månaden måste de flesta ansöka om semester. Har du inte börjat spara pengar för sommarens nöjen? Lugn, här ger experterna sina bästa tips. - En del kan säkert spara 30000- 40 000 kronor fram till semestern, säger Patrick Grimlund, programledare för "Lyxfällan".
Runt mars- april brukar Kina Carlsson, 42, på Lovön utanför Stockholm, sätta sig ned med sina två döttrar och planera semestern.

Vill inte lova för mycket

Oftast vet hon exakt vad de har råd med, eftersom hon lägger undan en viss summa varje månad.
- Då kan jag känna mig trygg och säga till barnen vad vi kan spendera utan att lova för mycket. Jag tycker det viktigaste är att vara tillsammans och göra saker som vi alla tycker om. Man behöver inte åka långt bort, säger Kina, som arbetar som gruppchef på en daglig verksamhet.
För att kunna unna sina barn en rolig semester försöker hon prioritera alla utgifter, storhandla varannan vecka och göra storkok.
Hon använder till exempel inte bilen lika ofta.

"Man får planera"

- Som ensamstående har man inte lika fet ekonomi, man får planera på ett helt annat sätt.
Enligt experterna finns många tusenlappar att tjäna på några veckor, genom att dra in på vissa saker.
- Grundtipset är att strypa alla småutgifter. Bara genom att sluta äta ute varje dag kan man tjäna 2000- 3000 kronor varje månad och en del kanske har två bilar fast man egentligen skulle klara sig på en.
- Det är 15- 16 veckor kvar till semestern, på den tiden hinner du spara många tusenlappar, säger Patrick Grimlund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen