Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen kostar Postnord 30 miljoner extra varje månad

Danska sidan fortsätter kosta för mycket för Postnord.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Här är nya smällen mot Postnord.

EU:s godkännande av finansieringen av danska omställningen dröjer vilket skapar merkostnader på 30 miljoner kronor i månaden.

”EU:s godkännande av finansieringen av den danska omställningen drar tyvärr ut på tiden. Det innebär att neddragningar i bemanningen inte kan genomföras enligt plan, vilket skapar merkostnader på cirka 30 MSEK per månad”, skriver Postnord i sin delårsrapport som lämnas några timmar innan bolagsstämman.

Den nordiska postkoncernen Postnord redovisar ett resultat på minus 167 miljoner kronor för årets första kvartal. Påskens placering och fortsatt hög konkurrens inom logistikaffären var ett par av de negativa faktorerna.

Resultatförsämringen ”beror delvis på påskens placering men också på fortsatt hög konkurrens inom logistikaffären och minskade intäkter från brevverksamheten som inte fullt ut kunnat kompenseras på kostnadssidan. Det är bland annat en följd av förseningen av neddragning i bemanningen i Danmark och extra kostnader för att upprätthålla kvaliteten i Sverige”, framhåller vd:n Håkan Ericsson i rapporten.

Negativt resultat

Till följd av den tidiga påsken påverkades omsättningen negativt i kvartalet. En omsättning om 9,1 miljarder kronor rapporteras (9,3). En fortsatt digitalisering medförde minskade brevvolymer, framhålls också. En stark tillväxt inom e-handel hjälpte däremot paketvolymerna.

Postnord har före EU-godkännande av finansieringen av en omställning i Danmark merkostnader på omkring 30 miljoner kronor per månad. Detta då neddragningar i bemanningen inte kan genomföras enligt plan, heter det vidare.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!