Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smäll mot Stordalen – hotell i konkurs

Petter Stordalen kämpar med lönsamheten i sina hotell under coronakrisen.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Comfort hotel
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hotellmagnaten Petter Stordalen tvingas försätta sitt hotell i Stavanger i konkurs.  

– Vi har kämpat där ett tag och det är inte längre försvarbart att driva hotellet, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice, till Aftenbladet.

Coronakrisen har slagit hårt mot hotell- och resesektorn. För Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice har avbräcket slagit hårt mot intäkterna. Nu rapporterar norska tidningen Aftenbladet att Comfort hotell i Stavanger försätts i konkurs – den första konkursen i koncernens historia, enligt Aftenbladet. 

Tidningen konstaterar att hotellet i Stavanger kämpade med lönsamheten redan före pandemin. Hotellet har gjort minusresultat med cirka 12 miljoner norska kronor de gångna fem åren. 

– Vi kan inte försvara att hålla hotellet vid liv med konstgjord andning för att täcka upp underskott år efter år. Det är vår plikt som ägare och säga stopp och ta ansvar, säger Torgeir Silseth på Noridc Choice till Aftenbladet. 

Avfärdar risk för fler konkurser

Konkursen innebär att 13 till 14 personer förlorar sina jobb. Aftenbladet rapporterar att Nordic Choice haft lönsamhetsproblem med sina andra hotell i Stavanger-regionen. Men Silseth slår fast att det inte är aktuellt med fler konkurser: 

– Absolut inte. Det här är ett engångstillfälle. Vi har bra kontroll och goda långsiktiga lösningar för de åtta andra hotellen i Stavanger, Sandnes och Sola, säger han. 


Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!