Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slungor och spadar säljer slut i snön

Snön har nu fått svenskarna att vallfärda till varuhusen för att köpa spadar, pulkor och tösalt.
Foto: ALEXANDRA KARLSSON
Victor Esteka, vice butikschef på Clas Ohlson på Drottninggatan i Stockholm.
Foto: Alexandra Karlsson

Snön har nu fått svenskarna att vallfärda till varuhusen för att köpa spadar, pulkor och tösalt.

Men det som verkligen säljer som en isbit i solsken är snöslungor.

– Det har fullkomligt exploderat, säger informationschef på Clas Ohlson, Niklas Carlsson.

Det senaste dygnet har det kommit rekordmycket snö i Stockholm och även andra delar av landet har täckts av ett rejält snötäcke. Snön har nu fått ovanligt många att söka sig till varuhusen i jakt på nödvändiga snöredskap.

– I första hand så har all form av snöröjning gått otroligt bra, snöskyfflar, snöslungor och spadar, säger informationschef på Clas Ohlson, Niklas Carlsson.

Men det är inte bara arbetsverktyg som säljer bra efter snöovädret. Även pulkor och andra snöleksaker har sålt ovanligt bra.

– Så folk tar sig uppenbarligen tid för att ha lite roligt i det här vädret också. Folk verkar vilja leka lite också, säger Niklas Carlsson.

Spadarna sålde slut på Drottninggatan

På Clas Ohlsons butik på Drottninggatan i Stockholm hade det redan klockan elva på torsdagsmorgonen börjat eka tomt i spadhyllan.

– Det var helt otroligt. Direkt efter öppning så kom folk in och skulle ha spadar, skyfflar och broddar. Allting för att rädda situationen. Hyllorna tömdes i princip i går, säger vice butikschef Victor Esteka.

Men man har också märkt av ett stort intresse via sin e-handelstjänst.

– En vanlig sökterm är att man bara skriver snö och får fram alla relaterade produkter. Det är ganska ovanligt, man brukar oftast söka på något specifikt. Men nu är det verkligen efterfrågan på allting som har med vädret att göra, säger Niklas Carlsson.

Rekordmånad för snöslungor

Men det som verkar ha sålt allra bäst är snöslungor, där man på flera butiker har fått beställa in extra från centrallagret. Intresset för snöslungor har man även märkt av på byggvaruhuset Byggmax och deras dotterbolag.

– Vi har sålt mycket spadar och mycket salt. Men framför allt så är det ju snöslungor som fullständigt exploderar, säger vd på Byggmax, Daniel Juhlin.

Det är också något av en rekordmånad.

-Vid den här tiden förra året så såldes det inga snöslungor. Men redan nu så har vi beställningar som motsvarar förra årets årsvolym, säger Daniel Juhlin.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!