Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrik och panik bland gäster – nu agerar lyxkrogens ägare

Gondolen skakas av sprängningarna vid ombygget av Slussen.
Foto: OLLE SPORRONG
Anna Lallerstedt tillsammans med Erik Lallerstedt.
Foto: JONAS ERIKSSON / DN / SCANPIX / DN SCANPIX SWEDEN

Gästerna skriker av rädsla när resturangen Gondolen skakas och glas trillar i golvet vid sprängningarna av nya Slussen, skriver Aftonbladet.

Krogen drivs av stjärnkrögaren Erik Lallerstedts dotter Anna Lallerstedt.

Nu stämmer hon Stockholms stad på miljoner.

Lyxresturangen Gondolen som tornar upp sig på toppen av Katarinahissen vid Slussen i Stockholm är ett av krögaren Erik Lallerstedts flaggskepp.

Anna Lallerstedt, dotter till stjärnkrögaren, driver nu resturangen via familjeföretaget Eriks Restaurang Saltsjön AB.

Sedan den omfattande ombyggnaden av Slussen inleddes i januari 2016 har antalet besökare minskat kraftigt, enligt Lallerstedt, rapporterar Aftonbladet.

– Många tror att det är stängt. Det är dåligt skyltat och dålig tillgänglighet nere vid själva Slussen, säger Anna Lallerstedt till Expressen.

Enligt henne har de försökt föra en dialog med Stockholms stad om hur de kan göra det tydligare för potentiella restauranggäster att hitta dit, men staden har inte varit särskilt tillmötesgående gällande hur restaurangen påverkas av Slussenbygget. 

Anna Lallerstedt, dotter till stjärnkrögaren Erik Lallerstedt driver nu restaurangen.
Foto: SUVAD MRKONJIC

Skrik och panik bland gästerna

Bullret från rivningsarbetet gör det svårt att föra ett normalt samtal och sprängnings- och pålningsarbetet har fått huskroppen att skaka. Skrik och panik har brutit ut bland gästerna och glas i baren har krossats, skriver Aftonbladet.

– Nu är ju sprängningarna över, men det har ju varit tillfällen när gästerna har upplevt obehag och blivit skärrade, säger Anna Lallerstedt.

Dessutom är Katarinavägen avstängd för biltrafik vilket gör att det inte går att ta sig till Gondolen med bil.

Sprängningarna vid Slussen i Stockholm skrämmer upp gäster på lyxkrogen Gondolen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stämmer staden på miljoner

Och nu stämmer ägaren Stockholms stad på miljoner.

– Över tio miljoner kräver vi, säger Anna Lallerstedt.

Gondolen har haft sin lägsta omsättning och sitt sämsta resultat under hela 2010-talet, enligt stämningsansökan, skriver Aftonbladet. Resultatet var cirka 3,3 miljoner kronor år 2016 och cirka 1,7 miljoner kronor år 2017.

Det genomsnittliga resultatet under 2010–2015 låg på drygt 8,1 miljoner kronor om året. Företaget har också tvingats kapa sju tjänster där de inte har anställt någon ny efter uppsägningar.

– Det värsta scenariot är om vi skulle bli tvungna att göra oss av med personal. Det är ju personer som har familjer att försörja, säger Anna Lallerstedt.

– Vi måste få tag på en person som kan uttala sig i ärendet och får återkomma nästa vecka, säger en presskontakt på Stockholms stad till Aftonbladet angående stämningen. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!