Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräp hittat i tanken på flera Boeing 737 Max

Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN

Flygplanstillverkaren Boeing uppger att bolaget funnit skräp som kontaminerat bränsletankarna på ”flera” plan av modellen 737 Max som byggts under det gångna året.

Det rapporterar Sky.

Fynden av skräp i bränsletankarna beskrivs av den ansvariga för Boeings 737-program som ”totalt oacceptabelt”. Skräpet, till exempel rester av tygtrasor och metallflisor, antas ha blivit kvar i bränsletankarna i samband med produktionsprocessen.

Modellen 737 Max har haft globalt flygförbud sedan i mars förra året, sedan det på kort tid varit inblandat i två uppmärksammade krascher där totalt 346 människor omkommit.

Boeing har trots flygstoppet fortsatt att tillverka modellen, med en hastighet av 42 flygplan i månaden, i hopp om att 737 Max ska få klartecken att flyga igen i sommar.

TV: Boeing tynger USA:s tillväxt

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!