Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skistar inför avgift på sina parkeringar vid backarna

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Skistar kommer att införa parkeringsavgifter på parkeringar nära skidbackarna på bolagets destinationer i Sverige.

Det säger Skistars operativa chef Niclas Sjögren Berg till Nyhetsbyrån Direkt inför den stundande skidsäsongen.

Beskedet kommer efter att bolaget testat konceptet i Åre under fyra år. I vinter ska det rullas ut brett.

– Nu tar vi ett steg till för att skapa mer ordning och reda på och kring våra parkeringar. Vi tror att vi behöver det i än högre grad i år i och med att fler gäster väntas ta sin egen bil till våra anläggningar med tanke på corona, säger Niclas Sjögren Berg.

Han säger att det kommer att kosta cirka 20 kronor i timmen och att det kommer att finnas ett tak på 95 kronor per skiddag. Avgiften kommer att läggas på de parkeringar som ligger närmast skidanläggningarna. En bit från skidbackarna kommer det finnas gratisalternativ.

– Runt 50 procent av platserna kommer att vara avgiftsfria, säger Skistarchefen till Direkt och tillägger att bolaget vill ta bort ”okynnesåkandet” med bil fram till skidbackarna.

Skistar har ju höjt priset på liftkort klart mer än vad inflationen legat på under många år - finns det inte en risk med att införa p-avgifter och att en gästande familj tycker att det börjar bli väl dyrt?

– Jo, det kan finnas en sådan risk. Men vi är noga med att säga att det finns gratisparkeringar. Och vi ser ju att man tar bilen fast att man bor i 'ski-in och ski-out' för att det är bekvämare, svarar han och fortsätter:

– Vi försöker skapa ett incitament att inte ta bilen. Dels av ordning och reda, men även av miljöhänseende.

Hanteringen av parkeringsavgifterna kommer att läggas ut på ett externt bolag.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!