Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skatten sänks med 10 miljarder på företag

Nyamko Sabuni vill se företag växa efter pandemin.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN TT NYHETSBYRÅN
Statsminister Stefan Löfven, S.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir tio miljarder i skattesänkningar på företag i nästa års budget. 

Det presenterar Liberalerna på en pressträff på torsdagen.

– Bolagsskatten kommer sänkas med 10 miljarder för att stimulera och göra att företagen vågar anställa i dessa tider, säger ekonomiskpolitiske talespersonen Mats Persson.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och ekonomiskpolitiske talespersonen Mats Persson har kallat till pressträff i riskdagen klockan 11 på torsdagen. Där presenterade partiet att skattesänkningar på företag på tio miljarder kronor.

– Pandemin har påverkat företagen hårt, inledde Nyamko Sabuni.

– Vi har sett dålig konkurrens och uppsägningar. Nu vill vi modernisera svenska ekonomin genom en rad reformer. Vi har ett behov av skattesänkningar. 

Sänks med 10 miljarder

Inför budgetförhandlingarna krävde Liberalerna sänkt bolagsskatt på 7 miljarder och stärkt FoU-avdrag, alltså sänkta arbetsgivaravgifter för personer som arbetar med forskning och utveckling i företag. Partiet krävde också att expertskatten, sänkt skatt för utländska experter och forskare, skulle förbättras.

– Bolagsskatten kommer sänkas med 10 miljarder, För att stimulera och göra att företagen vågar anställa i dessa tider, säger ekonomiskpolitiske talespersonen Mats Persson under pressträffen.

Flera budgetutspel har gjorts av S, MP, C och L de senaste veckorna. Igår presenterades sänkta arbetsgivaravgifter för unga för 9 miljarder. Sedan tidigare har partierna bland annat presenterat 10 miljarder i generella statsbidrag till kommuner och regioner, ett grönt återhämtningspaket på 9,7 miljarder, sänkt inkomstkatt på 8,5 miljarder och sänkt skatt för merkostnader i samband med pandemin på 5 miljarder.

Hela budgeten innehåller satsningar på 100 miljarder och lämnas till riksdagen av finansminister Magdalena Andersson på måndag.

Moderaterna presenterade flera förslag om gängbrott på torsdagen. Partiet vill kunna utvisa gängmedlemmar som utgör ”ett kvalificerat hot” mot landet, även utan att de dömts för brott.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!