Johan Karlström lämnar vd-posten på Skanska efter tio år. Foto: Pressbild
Johan Karlström lämnar vd-posten på Skanska efter tio år. Foto: Pressbild

Skanskas vd lämnar sin post efter tio år

Publicerad

Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström slutar.

Han lämnar sin post under 2018 – på egen begäran, skriver byggjätten i ett pressmeddelande.

Men han kommer att fortsätta inom företaget.

Vd:n meddelar sin avgång i ett pressmeddelande, där Skanska skriver att Johan Karlström själv önskar sluta. Han lämnar sin nuvarande roll på årstämman den 18 april – men kommer att bli kvar som seniorrådgivare till januari 2019.

Karlström har en lång bakgrund inom Skanska. Han började på byggbolaget redan 1983 och har bland annat jobbat som platschef och projektingenjör.

Johan Karlström Skanskas vd sedan 2008

Vd och koncernchef har han varit sedan 2008.

Men nu lämnar han posten efter tio år.

– Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström i en kommentar.

 

LÄS MER: Nytt miljarduppdrag för Skanska i USA

 

Nu jobbar byggbolaget för fullt med att hitta en efterträdare. Skanska skriver i sitt pressmeddelande att ambitionen är att kunna presentera en ny vd kring årsskiftet.

Skanskas ordförande: "Utmärkt ledare"

Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska AB, öser lovord över sin medarbetare. I ett uttalande berättar han hur Karlström har drivit företag framgångsrikt och konsekvent levererat vinst.

– Johan är också en utmärkt ledare som varit mycket närvarande i organisationen. Han har väglett stöttat många i deras karriär i Skanska. Med integritet och stadig etisk kompass har han lett företaget mot att alltid vara en positiv kraft i det samhälle där det verkar, säger Hans Biörck i ett uttalande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen