Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skanska bygger om i ledningen: ny vd utsedd

Under torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson.Foto: Skanska
Skanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor.Foto: SARA STRANDLUND

Under torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson, som för närvarande har ansvar för bolagets verksamhet i USA. 

– Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson i en kommentar. 

Efter nyheten meddelade vice vd, Mats Williamsson, att han lämnar företaget.   

 

 

Under torsdagen släppte byggkoncernen Skanska två pressmeddelanden med nyheter kring bolagets ledning. 

Dels att styrelsen har hittat en ny vd och koncernchef efter Johan Karlström som tidigare meddelat sin avgång, men som dock kommer fortsätta som senior rådgivare fram till januari 2019 för att sedan gå i pension. 

LÄS MER: Skanska tar hem miljardorder i USA 

Skanskas nye vd har jobbat inom företaget sedan 1991

Det blir trotjänaren Anders Danielsson, som jobbat inom Skanska sedan 1991, som axlar manteln och tillträder den 1 januari nästa år.  

–  Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska. Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska i en kommentar. 

LÄS MER: Skanskas vd lämnar sin post efter tio år

Anders Danielsson om Skanska: "Fantastiska människor"

– Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson i en kommentar.  

Några timmar efter att Skanska berättat om sin nye vd så skickade de ett nytt pressmeddelande. I det berättades att vice, Mats Williamsson, vice vd, lämnar sin post den 1 januari efter 35 år i företaget. 

Skanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor.

 

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!