Under torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson. Foto: SkanskaUnder torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson. Foto: Skanska
Under torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson. Foto: Skanska
Skanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor. Foto: SARA STRANDLUNDSkanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor. Foto: SARA STRANDLUND
Skanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor. Foto: SARA STRANDLUND

Skanska bygger om i ledningen: ny vd utsedd

Publicerad

Under torsdagen meddelade byggjätten Skanska att styrelsen har utsett en ny vd och koncernchef: Anders Danielsson, som för närvarande har ansvar för bolagets verksamhet i USA. 

– Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson i en kommentar. 

Efter nyheten meddelade vice vd, Mats Williamsson, att han lämnar företaget.   

 

 

Under torsdagen släppte byggkoncernen Skanska två pressmeddelanden med nyheter kring bolagets ledning. 

Dels att styrelsen har hittat en ny vd och koncernchef efter Johan Karlström som tidigare meddelat sin avgång, men som dock kommer fortsätta som senior rådgivare fram till januari 2019 för att sedan gå i pension. 

LÄS MER: Skanska tar hem miljardorder i USA 

Skanskas nye vd har jobbat inom företaget sedan 1991

Det blir trotjänaren Anders Danielsson, som jobbat inom Skanska sedan 1991, som axlar manteln och tillträder den 1 januari nästa år.  

–  Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska. Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska i en kommentar. 

LÄS MER: Skanskas vd lämnar sin post efter tio år

Anders Danielsson om Skanska: "Fantastiska människor"

– Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson i en kommentar.  

Några timmar efter att Skanska berättat om sin nye vd så skickade de ett nytt pressmeddelande. I det berättades att vice, Mats Williamsson, vice vd, lämnar sin post den 1 januari efter 35 år i företaget. 

Skanska-koncernen har cirka 41 000 medarbetare i Europa och USA. Omsättningen år 2016 uppgick till 151 miljarder kronor.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen