Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjukskrivning – enkla svar på de 14 vanligaste frågorna

Detta är myndighetens uppdrag och största utgifter.
Hur fungerar sjukskrivningen och vad kostar det för dig?
Är du sjukskriven på grund av arbetsskada får du 100 procent av lönen från dag 15.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN SCANPIX SWEDEN

Om du blir sjuk och måste stanna hemma betalar arbetsgivaren din sjuklön under de första två veckorna.

Du får i regel 80 procent av lönen under sjukskrivningen – men med ett inledande karensavdrag.

Här är svar på de 14 vanligaste frågorna om din sjukskrivning.

Coronavirusets spridning har fått regeringen att föreslå flera förändringar av sjukförsäkringen – LÄS HÄR en artikel om de nya reglerna.

Vill du ha alla fakta om ersättning när du blir sjuk, karensavdrag, läkarintyg, om du kan vårda sjuk anhörig, hur det funkar för deltidsarbetande och pensionärer – då har du hittat rätt.

1. Vad betyder karensavdrag?

Den 1 januari 2019 infördes karensavdraget och ersatte den tidigare karensdagen. Syftet med ändringen var att göra avdraget mer rättvist och förutsägbart.

Den som är anställd och måste vara hemma från jobbet på grund av sjukdom förlorar 20 procent av sjuklönen en genomsnittlig arbetsvecka. Därefter utbetalas sjuklön i 14 dagar, knappt 80 procent av ordinarie lönen.

Karensdagen innebar att den som arbetar oregelbundna tider förlorade mer pengar om hen var sjuk en dag med ett långt pass. Det nya karensavdraget är mer rättvist, eftersom avdraget alltid blir 20 procent av sjuklönen.

Karensdag innebar även att det gick att undvika ett högt avdrag genom att sjukanmäla sig sent under arbetsdagen för den som blev sjuk under arbetstid.

Med karensavdraget spelar det ingen roll när på dagen du sjukanmäler dig, utan avdraget kommer alltid vara 20 procent av sjuklönen under en genomsnittlig arbetsvecka.

2. Hur länge kan jag vara sjukskriven utan läkarintyg?

Du kan vara borta sju dagar, från jobbet. Arbetsgivaren har alltid rätt att kräva sjukintyg från dag 8, men kan kräva ett sjukintyg från läkare redan från första dagen om det finns särskilda skäl. Glöm inte att anmäla din sjukdom till din arbetsgivare.

(Klicka på flikarna överst i diagrammen så att du hittar det diagram som bäst passar för dig och din inkomst.)

3. När får jag ersättning från Försäkringskassan?

Arbetsgivaren betalar din sjuklön under de första 14 dagarna. För dag 2–14 får du 80 procent av lönen.

Från dag 15 får du sjukpenning från Försäkringskassan. På sajten ersättningskollen kan du räkna ut hur mycket du får om du är sjuk upp till ett år. Det är arbetsgivarens ansvar att anmäla din sjukdom till Försäkringskassan. Har arbetsgivaren kollektivavtal eller annan försäkring har du rätt till sjuklön från arbetsgivaren som tillägg till sjukpenningen från Försäkringskassan.

Från dag 90 ska arbetsgivaren anmäla din sjukdom till Collectum så du får sjukpension som komplettering från Försäkringskassan.

Om du är sjukskriven på grund av arbetsskada och din arbetsgivare har kollektivavtal eller annan försäkring så får du 100 procent av lönen från dag 15 till 360.

4. Sjukskrivning eller semester?

Att ta ut semester i stället för att sjukskriva sig kan vara enkelt på kort sikt. Är du bara hemma en eller två dagar förlorar du kanske en tusenlapp på att sjukskriva dig. Men genom att ta semester kan större problem som ohälsa på arbetsplatsen sopas under mattan.

5. Hur funkar vab, vård av sjukt barn?

Den som stannar hemma från arbetet eller går miste om a-kassa för att ta hand om ett sjukt barn kan ta ut vab. Från 2019 förenklades reglerna för den som ska vabba. Man kan vabba tills barnet är tolv år. Försäkringskassan måste få en ansökan senast 90 dagar efter den första dagen som man är hemma med sitt barn.

Mygel med vab är mycket vanligt, men den som fuskar riskerar att polisanmälas och krävas på ersättning av Försäkringskassan. 

Sedan de skärpta kontrollerna inleddes har 20 miljoner kronor i genomsnitt per år begärts i återkrav eller skadestånd för fusket.

2018 uppgav Försäkringskassan att så mycket som 900 miljoner kronor hade utbetalats felaktigt för vård av barn under året innan.

6. Kan arbetsgivaren eller läkaren nobba sjukskrivning?

Enligt Försäkringskasssan har arbetstagaren rätt att gå till den läkare han eller hon själv väljer. Om det är reglerat i kollektivavtalet kan arbetsgivaren kräva att arbetstagaren ska gå till en speciell vårdgivare, till exempel en företagshälsovård. Då betalar arbetsgivaren läkarbesöket. Anledningen kan vara att arbetsgivarens läkare är bättre rustad att förstå vilka sjukdomar och skador som kan uppstå på just den arbetsplatsen.

Men en arbetsgivare kan inte utan mycket goda skäl neka en sjukskriven person att vara hemma.

Är du arbetslös och långtidssjukskriven har du statistiskt svårare att få arbete än om du aldrig har tagit ut en sjukdag i hela ditt liv, skriver Unionens medlemstidning Kollega.

7. Kan arbetsgivaren tvinga mig att vara sjukskriven?

Nej, arbetsgivaren kan inte tvinga dig att vara hemma från jobbet. 

Men om du till exempel är kraftigt förkyld, hostar och nyser, kan arbetsgivaren genom sin rätt att leda och fördela arbetet hindra dig att vara på arbetsplatsen på grund av smittorisken.

I vissa yrken, som inom livsmedelsindustrin, är detta reglerat i lag. Inom andra kollektivavtal kan arbetsgivaren förbjuda arbetstagaren att arbeta på grund av smittorisk, skriver Dagens Arbete.

Under andra omständigheter kan en arbetsgivare inte tvinga dig att sjukskriva dig om du inte längre klarar dina arbetsuppgifter. Det är fortfarande en läkare som måste ta det beslutet. Klarar du inte arbetet på grund av värk eller handikapp har arbetsgivaren en skyldighet att rehabilitera dig så att du klarar dina arbetsuppgifter. 

Anser arbetsgivaren att du inte klarar ditt jobb har de en skyldighet att göra en utredning om du kan bli omplacerad. Räkna med att du kan få andra arbetsuppgifter och eventuellt lägre lön, skriver Arbetsrättsjouren. Kontakta ditt fack om du är orolig.

8. Kan jag bli sjukskriven när en anhörig är sjuk?

En medarbetare har rätt att vara ledig från jobbet för att vårda en närstående som är svårt sjuk, enligt Försäkringskassan. Som närstående räknas medarbetarens familj och närmaste släkt, men också andra som hen har nära relationer med.

9. Hur fungerar sjukskrivningen när jag jobbar deltid?

Du får 80 procent av din lön, oavsett om du arbetar heltid eller deltid.

10. Är sjukskrivning semesterlönegrundande?

Ja, upp till 180 dagar. Är du sjukskriven på grund av arbetsskada finns ingen tidsbegränsning.

11. Vad gör jag om jag blir sjuk på semestern?

Då sjukanmäler du dig som vanligt. Den semestern du inte kunnat ta ut får du ta senare, i samråd med arbetsgivaren.

12. Kan jag bli sjukskriven som pensionär?

Är du anställd och över 65 får du sjukpenning vid sjukfrånvaro. Du kan inte sjukskriva dig om du är pensionär och inte arbetar.

13. Kan jag få sparken under sjukskrivningen?

Ja, men det måste finnas en saklig grund för uppsägningen. 

Som saklig grund räknas arbetsbrist eller personliga skäl. Det är ingen skillnad om du är i tjänst eller sjukskriven.

14. Kan jag avbryta en sjukskrivning?

Ja. Om du känner att du orkar arbeta med full kraft kan du själv avbryta sjukskrivningen och återgå i tjänst.

Lena Johansson (KD) fuskade till sig 395 000 kronor i bidrag
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!