Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SJ:s vd Crister Fritzson säger upp sig

SJ:s VD Christer Fritzon lämnar efter åtta år enligt ett pressmeddelande. Följ ekonominyheterna i Di TV.
SJ:s VD och koncernchef Crister Fritzson har sagt upp sig.Foto: JANN LIPKA
Han har jobbat på SJ i åtta år.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

SJ:s VD och koncernchef Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet säger Crister Fritzson:
– Det har varit fantastiskt att få leda ett så spännande företag som SJ, och under de här åren har det hänt väldigt mycket. 

Crister Fritzson har varit vd för SJ AB sedan 2012 och har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Teracom och vd för Boxer och han har en rad styrelseuppdrag. Han kommer att lämna SJ för nytt uppdrag under våren 2020. 

Söker ny vd till SJ

 – Vi har nu påbörjat rekryteringen av en efterträdare. Det kommer att hända väldigt mycket spännande inom SJ framöver. Bland annat planerar vi att investera tolv miljarder kronor i nya och upprustade tåg för att möta det ökade intresset för att resa klimatsmart med oss, säger Siv Svensson, SJ:s styrelseordförande.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!