Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sista chansen att e-handla julklappar

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Nu är det hög tid att e-handla sina julklappar om de ska hinna hamna under granen i tid.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
"Man vet ju aldrig vad som händer med väder och vind, men som det ser ut produktionsmässigt så går det bra", säger Postnords presskommunikatör Anne Jiremar.
Foto: PRIVAT

Julen närmar sig med stormsteg och för dig som har klappar kvar att köpa börjar det bli bråttom. I flera e-handelsbutiker måste beställningen göras senast på dagen den 20 december för att garanterad leverans före jul. 

I kväll är sista chansen att vara på den säkra sidan.

Onsdag den 20 december är sista datumet för företag att posta inrikespaket till privatkunder om man vill att Postnord ska hinna leverera dem fram före jul.

Paket som Postnord får på onsdagen kan levereras till ombuden på torsdagen. Ombuden hinner ibland inte plocka upp paketen för utlämning förrän dagen efter leverans. I det är fallet blir det alltså på fredag, som är sista vardagen före julafton.

– Så för att alla ska hinna hämta ut sina paket har man satt det här datumet, den 20 december, säger Anne Jiremar som är presskommunikatör på Postnord.


LÄS MER: Julklapparna kommer inte fram: "Riktigt uselt" 


Kommer alla paket som skickas i morgon att kunna levereras i tid?

– Ja, det räknar vi med. Man vet ju aldrig vad som händer med väder och vind, men som det ser ut produktionsmässigt så går det bra.

Som en följd av Postnords tidsgräns har flera företag satt en deadline under onsdagen för e-handel av julklappar.

Hemelektronikkedjan Mediamarkt har satt sin deadline till klockan 10.00. Varor som beställs innan dess ska alltså levereras före jul. Garantin gäller dock inte större varor över 20 kilo som levereras med DHL. 

"Det är många beställningar nu"

Och det är många kunder som e-handlar sina julklappar i sista stund, berättar Jenny Pedersén som är kommunikationsansvarig på Mediamarkt.

– Det är många beställningar som läggs nu i början av veckan och i slutet av förra veckan. 


LÄS MER: Skippa julhetsen – och spara tusentals kronor 


IT-försäljaren Dustin har satt klockan 16 på onsdagen som är deadline, förutsatt att varorna finns i lager.

På Webhallen är det klockan 15.00 som gäller. Till ett fåtal orter gäller längre leveranstid, skriver företaget på sin hemsida.

Modebutiken Ellos har 20 december som deadline, men utan att ange något klockslag. För postpaket som ska levereras till adresser norr om Sundsvall och på Gotland gäller den 19 december.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!