Vinsten är den fjärde största lottovinsten i USA:s historia. Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅNVinsten är den fjärde största lottovinsten i USA:s historia. Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN
Vinsten är den fjärde största lottovinsten i USA:s historia. Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN
Lotten köptes i en Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGLotten köptes i en Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Lotten köptes i en Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Shane, 20, vann fyra miljarder på lotto

Publicerad

Han hade en "känsla" när han köpte lotten.

Nu har 20-årige Shane Missler vunnit fyra miljarder kronor.

– Jag ser fram emot framtiden, säger han till Tampa Bay Times.

När Shane Missler skrapade fram 45 kronor på en lott i förra veckan använde han vinsten för att köpa tre Mega Millions-lotter i sin lokala Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida.

Redan när han lämnade affären hade han en positiv känsla i kroppen. Några timmar senare var dragningen i vad som i dag är USA:s största nationella lotteri och när numren lästes upp konstaterade Shane Missler att han satt med den hett eftertraktade vinstlotten – och kunde inkassera vinstsumman på 451 miljoner dollar, nära fyra miljarder kronor.

Men det oöverskådliga beloppet till trots - det är den fjärde största lotterivinsten i USA:s historia – ledde inte till några gränslösa reaktioner.

20-åringen ringde sin bror och berättade nyheten, därefter väntade han till morgonen efter innan han avslöjade miljardhemligheten för sin pappa över en kopp kaffe, rapporterar Tampa Bay Times.

– Om det är något jag lärt mig i min hittills korta tid på jorden så är det att om man alltid har en positiv inställning och är sann mot sig själv så belönas man, säger Shane Missler till tidningen.

"Ska ta hand om familjen och ha lite roligt längs vägen"

Han fortsätter:

– Jag ser fram emot framtiden.

Han har sagt upp sig från sitt jobb på ett företag som gör bakgrundsmålningar och valt att ta ut vinstsumman i en klumpsumma som nu satts in på ett särskilt fondkonto med det James Bond-klingande namnet "Secret 007, LCC".

– Även om jag är ung har jag fått en nybörjarkurs i finanshantering den här veckan och jag är så glad över att jag har den här förmögenheten och det här fantastiska teamet bakom mig, säger han till Tampa Bay Times.

Planen nu är att njuta av den nya tillvaron och dela med sig av förmögenheten till sina nära och kära.

– Jag tänker ta hand om min familj, ha lite roligt längs vägen och säkerställa en väg till finansiell framgång så jag kan lämna ett avtryck långt fram i tiden, säger Shane Missler.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen