Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Shane, 20, vann fyra miljarder på lotto

Vinsten är den fjärde största lottovinsten i USA:s historia. Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN
Lotten köptes i en Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Han hade en "känsla" när han köpte lotten.

Nu har 20-årige Shane Missler vunnit fyra miljarder kronor.

– Jag ser fram emot framtiden, säger han till Tampa Bay Times.

När Shane Missler skrapade fram 45 kronor på en lott i förra veckan använde han vinsten för att köpa tre Mega Millions-lotter i sin lokala Seven Eleven-affär i Port Richey norr om Tampa i Florida.

Redan när han lämnade affären hade han en positiv känsla i kroppen. Några timmar senare var dragningen i vad som i dag är USA:s största nationella lotteri och när numren lästes upp konstaterade Shane Missler att han satt med den hett eftertraktade vinstlotten – och kunde inkassera vinstsumman på 451 miljoner dollar, nära fyra miljarder kronor.

Men det oöverskådliga beloppet till trots - det är den fjärde största lotterivinsten i USA:s historia – ledde inte till några gränslösa reaktioner.

20-åringen ringde sin bror och berättade nyheten, därefter väntade han till morgonen efter innan han avslöjade miljardhemligheten för sin pappa över en kopp kaffe, rapporterar Tampa Bay Times.

– Om det är något jag lärt mig i min hittills korta tid på jorden så är det att om man alltid har en positiv inställning och är sann mot sig själv så belönas man, säger Shane Missler till tidningen.

"Ska ta hand om familjen och ha lite roligt längs vägen"

Han fortsätter:

– Jag ser fram emot framtiden.

Han har sagt upp sig från sitt jobb på ett företag som gör bakgrundsmålningar och valt att ta ut vinstsumman i en klumpsumma som nu satts in på ett särskilt fondkonto med det James Bond-klingande namnet "Secret 007, LCC".

– Även om jag är ung har jag fått en nybörjarkurs i finanshantering den här veckan och jag är så glad över att jag har den här förmögenheten och det här fantastiska teamet bakom mig, säger han till Tampa Bay Times.

Planen nu är att njuta av den nya tillvaron och dela med sig av förmögenheten till sina nära och kära.

– Jag tänker ta hand om min familj, ha lite roligt längs vägen och säkerställa en väg till finansiell framgång så jag kan lämna ett avtryck långt fram i tiden, säger Shane Missler.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!