Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Serielegendaren Stan Lee kräver miljardskadestånd

Serieskaparen Stan Lee, 95, som ligger bakom Marvelhjältar som Spiderman, X-Men och Black Panther har stämt ett bolag på 1 miljard dollar Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / JOSE PEREZ, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
En av Stan Lees karaktärer, Spiderman, under en filminspelning 2013. Foto: JOSE PEREZ, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Stan Lee under filmpremiären av Ant-Man, en annan superhjälte i Marvels serieuniversum som han varit med om att skapa. Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Serieskaparen Stan Lee, 95, som ligger bakom Marvelhjältar som Spiderman, X-Men och Black Panther har stämt ett bolag på 1 miljard dollar. 

I stämningsansökan anklagar han bolaget för att utnyttjat hans dåliga syn för att få honom att skriva under ett kontrakt, rapporterar Omni Ekonomi. 

Den legendariske serieskaparen Stan Lee, som tidigare varit chefredaktör för serietidningskoncernen Marvel Comics har stämt ett bolag på 1 miljard dollar, motsvarande 8,7 miljarder kronor, rapporterar Omni Ekonomi och hänvisar till CNBC. 

LÄS MER: Första biofilmen på 35 år – men kyssen klipptes bort

Sålde bolag till Kina genom Stan Lees namnteckning

I stämningsansökan framkommer det att 95-åringen själv grundade bolaget för 15 år sedan. Men enligt Stan Lee har bolaget förfalskat hans namnteckning för att kunna sälja det till ett kinesiskt bolag. 

Han lämnar även en alternativ förklaring till namnteckningen: att representanter från bolaget utnyttjat hans dåliga syn för att få honom att skriva under kontraktet. 

Förutom att vara medkapare till karaktärer som Spiderman, X-men, bioaktuella Black Panther, Daredevil och Fantastic Four, Iron Man och Thor, har han även varit med om att skapa Marvel-karaktären Hulken. 

LÄS MER: Spotify och Netflix – lika men ack så olika

Gör småroller i superhjältefilmerna

Han har även varit med och producerat en rad filmer och tv-serier med Marvelhjältar där han dyker upp i småroller. 

I senaste storfilmen Black Panther dyker han upp i en scen vid ett roulettebord där han erbjuder sig att ta hand om superhjältens marker när denne vinner. 

– Jag kommer till inspelningarna och en minut innan vi ska spela in, säger regissören: "Okej, Stan, detta är vad jag vill att du ska göra". Så jag vet inte vad som förväntas av mig, tills jag är på plats, men naturligtvis gör jag det magnifikt, sa Stan Lee i en intervju med Collider 2012. 

Enligt Celebrity Net Worth har serieskaparen en uppskattad förmögenhet på 50 miljoner dollar, motsvarande 431,3 miljoner kronor. 

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!