Sebastian Sörensson. Foto: Carlos Monti/PokerstarsSebastian Sörensson. Foto: Carlos Monti/Pokerstars
Sebastian Sörensson. Foto: Carlos Monti/Pokerstars
När Republikanerna i USA skulle utse en presidentkandidat tog Sebastian Sörensson chansen och satsade hela kassan på att de skulle välja Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅNNär Republikanerna i USA skulle utse en presidentkandidat tog Sebastian Sörensson chansen och satsade hela kassan på att de skulle välja Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
När Republikanerna i USA skulle utse en presidentkandidat tog Sebastian Sörensson chansen och satsade hela kassan på att de skulle välja Donald Trump.  Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Sebastian satsade allt på Trump – nu nära mångmiljonvinst

Publicerad

Sebastian Sörensson satsade allt på att Donald Trump skulle bli president.

Vinsten gav honom en spelkassa på över 100 000 kronor.

Nu är han nära att vinna 13 miljoner i Europas största pokertävling i Barcelona. 

– Nu känns det rätt sjukt att ha lyckats komma så här långt, säger Sebastian till EntroBet.com.

Efter fyra långa dagars spel återstår bara 16 spelare i livepokertävlingen Main Event i Barcelona. Lundabon Sebastian Sörensson är en av dem.

Eftersom att han aldrig spelat livepoker tidigare värmde han upp med att spela i Malmö för några veckor sedan.

– Det gick riktigt dåligt och jag kom på 70:e plats av 100 deltagare. Det var nog ändå bra att jag fick spela, så jag fick lite känsla för hur det skulle vara att spela live i alla fall, säger Sebastian.

Hans spelintresse började redan i 18-årsåldern när han började med onlinepoker. För några år sedan övergick han till sportbetting och jobbade upp en spelkassa på 9 000 kronor på MMA-fightingbets.

Satsade allt på Donald Trump – vann 100 000 kronor

När Republikanerna i USA skulle utse en presidentkandidat tog Sebastian chansen och satsade hela kassan på att de skulle välja Donald Trump. Med oddset 3.5 kammade han hem 32 000 kronor.

De pengarna återinvesterades sedan i presidentvalet förra hösten. 

Att Donald Trump skulle väljas till USA:s president var det få som trodde – och den osannolika vinsten uppgraderade Sebastians spelkassa till över 100 000 kronor. 

Trots att han inte har stor erfarenhet av livepoker har Sebastian klarat sig riktigt bra i Barcelona – och är nu garanterad minst 600 000 kronor som 16:e-platsen ger. Men han siktar så klart på förstapriset som ger över 13 miljoner kronor.

Om Sebastian går vidare i dag spelas finalen på söndag.

– I början kändes det bara som om jag ville ta en dag i taget, men nu känns det rätt sjukt att ha lyckats komma så här långt, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen