Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS tappade 75 procent av passagerarna i juli

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SAS tappade 75 procent av sina passagerare i juli i jämförelse med i fjol. 

Flygbolaget rapporterar dock en uppgång i passagerarantal med 300 000 i jämförelse med juni. 

Flygbolaget SAS är hårt drabbad av coronapandemin och passagerartappet fortsätter in i juli: det totala antalet passagerare var 75 procent färre än samma period förra året

- Vi märker en fortsatt långsam återhämtning av efterfrågan, i linje med våra förväntningar. När efterfrågan sakta återkommer, är vi glada att successivt kunna öka vår verksamhet, samtidigt som vi säkerställer en säker reseupplevelse för våra kunder och medarbetare, säger Rickard Gustafson, vd för SAS i ett pressmeddelande. 

I jämförelse med juni ökade passagerarna med 300 000, men det är en ökning från låga nivåer. I jämförelse med i fjol hade SAS 2,5 miljoner färre passagerare. 

Aktien backar 

SAS meddelade tidigare under morgonen att man nått en principöverenskommelse med vissa större innehavare av så kallade hybridobligationer och obligationer. Arbetet med en reviderad plan för bolagets rekapitalisering fortgår. Efter beskedet öppnade SAS-aktien på minus och hade vid 11-tiden backat med 2 procent. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!