Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS skrotning av flyglinje hårt slag för flera kändisar

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Settman.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Filip och Fredrik.Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

SAS nedläggning av direktlinjen till Los Angeles är ett hårt slag för flera kända svenskar.

– Han har nog Sverige-rekord i resor på sträckan LA–Stockholm det senaste året. Jag fattar inte att han pallar, har Fredrik Wikingsson tidigare sagt till Café om sin kollega och vän Filip Hammar. 

Peter Settman och Peter Stormare är två andra som får bökigare pendling efter nyår.

I januari 2020 lägger SAS ner direktlinjen Arlanda–Los Angeles och flyttar den till Kastrup.

SAS presenterar nyheten som positivt för resenärerna.

– Det finns en stor efterfrågan från våra resenärer att flyga till Los Angeles från Köpenhamn som vi nu kan möta med en attraktiv tidtabell och dagliga avgångar för våra kunder från Köpenhamn, Öresundsregionen och men också från resten av Skandinavien, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör på SAS.

Stockholms Handelskammare pekar i stället på de negativa effekterna.

– Detta är en mycket tråkig nyhet med negativa konsekvenser. Våra företag är beroende av goda förbindelser med USA:s västkust, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, och konstaterar:

– Förlusten av direktlinjen kommer försämra vår konkurrenskraft och attraktivitet. I längden riskerar det att innebära färre jobb och lägre tillväxt.

Hårt slag för pendlande svenskar

Beslutet innebär ett försvårat pendlande för flera kända svenskar.

Filip Hammar har tidigare berättat om hur han flänger mellan Stockholm – där han jobbar – och Los Angeles, där hans barn bor.

– Jag är sällan borta i mer än tio dagar. Jag jobbar och har skitkul, sedan landar jag i solen och bränner i väg till dagis för att hämta barnen och ägna mig fullständigt åt den underbara nonsensverksamhet det innebär att vara småbarnsfarsa, säger han till Café. 

Tv-profilen Peter Settman har kontor i både Stockholm och Los Angeles. I Sverige har han sina barn och det mesta av sitt jobb. I Los Angeles bor nya flickvännen Carmen Davies.

– Jag pendlar fram och tillbaka. Vi har kontor där borta och här, och vi gör produktioner i båda länderna. Framtiden vet jag inte, det är lite som att vara en fotbollstränare just nu. Jag måste försöka få ihop alla delarna, jag har ju barn här och arbete här så det är lite pyssligt men det går, sa han till Expressen vid Kanal 5:s höstpresentation förra månaden. 

Skådespelaren Peter Stormare är en annan som får tuffare pendling. Han bor förvisso i Hollywood men gör flera film- och tv-projekt på ”hemmaplan”, som ”Varg”, ”Jägarna 2” och ”Midnattssol” – samt reklamfilmer för Bauhaus. 

Bokningsbara biljetter från i dag

Biljetterna Köpenhamn–Los Angeles kommer att vara bokningsbara från och med den 3 september. De resenärer som redan har bokat en resa från Stockholm i januari 2020 och framåt kommer att bli ombokade via Köpenhamn till Los Angeles.

Från och med 13:e januari 2020 gäller följande tidtabell i lokal tid:

Flight SK931 avgår från CPH 09:35 och ankommer Los Angeles 12:15 samma dag.

Flight SK932 avgår från Los Angeles 14:00 och ankommer CPH 10:10 dagen efter.

Från och med den 31 mars opereras linjen sju dagar i veckan.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!