Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS satsar på turisttrafik till Sevilla

Flygbolaget SAS kastar blickarna mot Sevilla i Spanien och öppnar en ny flyglinje till Andalusiens ”huvudstad”.

Det är turisterna som är målgruppen för SAS nya satsning.

Bolagets hårda satsning på turistlinjer är en del i företagets strategi för att överleva på marknaden.

Den nya linjen handlar om en säsongsanpassad flygrutt till Sevilla som drar igång den 29 februari 2020 och gåt fram till den 16 maj och med siktet inställd på turister. Räkna därför inte med några dagliga avgångar utan SAS uppger att flygningarna kommer ske med en tur på lördagar från Stockholm.

Sevilla, känd för bland annat sin gotiska katedral, flamencon och slottet El Alcazar. tillhör också Spaniens varmaste områden. Flygbolaget kommer att flyga rutten till Sevilla med nya Airbus 320neo-plan.

Sevilla blir SAS sjätte destination i Spanien från Sverige, efter Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Palma de Mallorca och Malaga.  

Gatubild från Sevilla.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sevilla i Andalusien är Spaniens fjärde största stad med nästan 700 000 invånare och brukar ofta benämnas som landets varmaste stad.

Den rena turisttrafiken har blivit allt viktigare för SAS, därav den hårda satsningen på Spanien. Bolagets vd och koncernchef Rickard Gustafson har också utan att rodna talat om turisttrafikens betydelse för företaget.

Sommartrafiken viktig för SAS-chefen Rickard Gustafson

– SAS har sin högsäsong under tredje kvartalet med en hög efterfrågan från både fritidsresenärer och affärsresenärer. De senaste åren har vi anpassat utbudet för att möta kundernas efterfrågan genom att anpassa kapaciteten under sommaren till fritidsorienterade linjer. I år lanserade vi 25 nya linjer i vårt sommarprogram, varav fem helt nya destinationer: Florens, Marseille, Szczecin, Cornwall och Uleåborg. Kapacitetsförflyttningen har visat sig lyckad och vi kunde redovisa nya rekord i antal passagerare i både juni och juli, sa Rickad Gustafson i samband med att SAS presenterade sin senaste kvartalsrapport perioden maj-juli.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!