Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS gör en miljardförlust under andra coronavågen

Börsen ner en halv procent – SAS stiger 4 procent.
SAS gör en miljardförlust.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rickard Gustafson, vd för SAS.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

SAS gör en förlust på 3043 miljoner kronor det fjärde kvartalet. Det kan jämföras med en vinst på 1226 miljoner samma period förra året.

”Under sommarsäsongen märktes en viss återhämtning av efterfrågan, men när antalet observerade fall av covid-19 återigen ökade i Europa och Nordamerika under september och oktober, gjorde de nya reserestriktionerna att den positiva trenden vände”, skriver vd:n Rickard Gustafson i rapporten.

Omsättningen sjönk till 3 035 miljoner kronor jämfört med 13 435 miljoner kronor samma period förra året. 

Någon prognos om framtiden vill inte SAS göra. Däremot tror man inte att man är på normala nivåer förrän 2022. 

”Men vi förväntar oss ett svagt operativt kassaflöde i första kvartalet 2021 på grund av låg efterfrågan under vintersäsongen kombinerat med den ökade takten på återbetalningarna”, skriver vd:n Rickard Gustafson i rapporten.

LIVE: Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!