Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sarah Sjöströms vinst: 3,3 miljoner kronor

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREA MASINI/ DEEPBLUEMEDIA /INSIDEFO / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Det går bra för Sarah Sjöström.

Simmaressets bolag drog förra året in 7,5 miljoner, och Sarah kunde unna sig en lön nästan 1,2 miljoner kronor.

– Simning är mitt jobb, så att tjäna pengar är en motivation för mig, säger hon i podcasten AMK Morgon.

Sportsligt var 2018 ännu ett framgångsrikt år för Sarah Sjöström. Vid EM i Glasgow vann Sarah Sjöström som första svenska simmare fyra individuella guldmedaljer. Sedan avstod hon kortbane-VM för att satsa på den penningstinna världscupen.

Mål: Betala av lånet på bostadsrätten

Troligen ett smart val ekonomiskt, för Sarahs bolag drog in in drygt 7,5 miljoner kronor i fjol. Resultatet efter skatt blev 3,3 miljoner och Sarah kunde ta ut en lön på 1 173 000 kronor, enligt vad som framgår av årsredovisningen enligt nyhetsbyrån Sirén.

De sportsliga framgångarna betyder att Sarah Sjöström tjänar mer pengar. Foto: LIU DAWEI / STELLA PICTURES/XINHUA

Att pengarna är en viktig del av hennes simsatsning erkände hon nyligen hon i podcasten AMK Morgon.

– Simning är mitt jobb, så att tjäna pengar är en motivation för mig. Folk reagerar när man säger det, men det är så, sade hon och tillade:

– Jag har en plan för pengarna, jag skulle vilja betala av mitt lån på lägenheten. Man måste vinna många medaljer för att betala av om man bor i Stockholm!

Även om Sarah Sjöström gjorde miljonvinster 2018 i prispengar och reklamintäkter, hon har gjort reklam för bland andra Citroên och Procter & Gamble och samarbetar numera också med kinesiska mobiltillverkaren Huawei, så var det en minskning mot 2017. 

Då var resultatet efter skatt 4,9 miljoner och bolaget omsatte över nio miljoner.

12 miljoner i kassan

Det som drar ner resultatet är bland annat nedskrivningar för placeringar i värdepapper. Det egna kapitalet i Sarah Sjöström Promotion AB uppgår nu till 12 154 000 kronor, en ökning med tre miljoner kronor sedan året innan. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!