Koh Dong-jin, mobilchef på Samsung electronics, under ett medieevent inför försäljningen av Galaxy Nte 8 som startar på fredag. Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅNKoh Dong-jin, mobilchef på Samsung electronics, under ett medieevent inför försäljningen av Galaxy Nte 8 som startar på fredag. Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Koh Dong-jin, mobilchef på Samsung electronics, under ett medieevent inför försäljningen av Galaxy Nte 8 som startar på fredag. Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Föregångaren till den telefon som Apple presenterar i dag, tisdag: Iphone 7. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅNFöregångaren till den telefon som Apple presenterar i dag, tisdag: Iphone 7. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Föregångaren till den telefon som Apple presenterar i dag, tisdag: Iphone 7. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Konkurrensen mellan Apple och Samsung är just nu stenhård. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNKonkurrensen mellan Apple och Samsung är just nu stenhård. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Konkurrensen mellan Apple och Samsung är just nu stenhård. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Samsungs kaxiga passning till Apple

Publicerad

Här är Samsungs kaxiga passning till konkurrenten Apple inför Iphone 8-presentationen:

Galaxy Note 8 säljer som smör.

Enligt elektronikjätten har antalet förbeställningar av en telefon i Note-serien aldrig varit så många, skriver Reuters.

På tisdagskvällen, svensk tid, är det dags. Då presenterar Apple sitt senaste tillskott i Iphone-familjen: Iphone 8 – som beskrivs som en ödesprodukt för den amerikanska teknikjätten.

Inför presentationen av Iphone 8 passar Samsung på att komma med en gliring.

 

LÄS MER: Nu släpps Iphone 8 – Apples ödesprodukt 

 

Rekordbeställningar av Galaxy Note 8

Enligt den sydkoreanska teknikjätten – som är Apples värsta konkurrent – har man nu slagit rekord i antalet förbeställningar av en telefon i Galaxy Note-serien. Hittills har 650 000 Galaxy Note 8 förbeställts från 40 olika länder, skriver Reuters.

Därmed slår man föregångaren Galaxy Note 7 flera gånger om.

 

LÄS MER: Nya modellen ska bli Samsungs revansch 

 

Föregångaren blev dock ett fiasko med överhettade batterier och Samsung tvingades dra tillbaka telefonen från marknaden – till en kostnad av flera miljarder dollar. Nu hoppas företaget på revansch.

Försäljningen av den nya modellen startar på fredag.

Hård konkurrens mellan Samsung och Apple

"Väldigt uppmuntrande", säger Samsung själva om intresset för Galaxy Note 8, som alltså kommer att konkurrera mot Iphone 8. Samtidigt ryktas det om att Samsung har en ny Galaxy S på gång till våren.

– Konkurrensen är just nu extremt hård mellan framför allt Samsung och Apple. Det är en ständig kapplöpning, har Samuel Nyberg, redaktör på tidningen Macworld, till TT.

 

LÄS MER: Här är namnen på Apples nya telefoner 

 

Den senaste Note-mobilen kommer att kosta mellan 930 och 960 dollar, enligt Reuters. Det motsvarar cirka 7 400-7 600 kronor.

Förväntat startdatum för försäljning av nya Iphone 8 är den 22 september.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen