Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samsung stoppar sin försäljning av telefon

Teknikjätten Samsung stoppar sin försäljning av nya flaggskeppet Galaxy Note 7, till följd av problem med batteriet i modellen.Foto: Ahn Young-Joon / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt AFP ska flera explosioner skett och nu återkallas alla sålda enheter. Foto: Ahn Young-Joon / AP TT NYHETSBYRÅN

Teknikjätten Samsung stoppar sin försäljning av nya flaggskeppet Galaxy Note 7, till följd av problem med batteriet i modellen.

Enligt CNN ska flera explosioner skett och nu återkallas alla sålda enheter.

Galaxy Note 7-modellerna ska ersättas med nya modeller, meddelade Samsung Mobiles chef Koh Dong Jin vid en presskonferens i Seoul, rapporterar Bloomberg News.

Under veckan har det rapporterats om Galaxy Note 7-problem framför allt i Sydkorea där användare lagt upp bilder på sönderbrända batterier och exploderade telefoner. Nu väljer alltså Samsung att återkallelsen alla sålda enheter i hela världen.

Koh Dong Jin bad vid presskonferensen om ursäkt för batteriproblemen och bekräftade att man fått in cirka 35 ärenden med batteriproblem.

Galaxy Note 7 presenterades i augusti

Samsungs presenterade sin nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 7 så sent som i början av augusti. Beställningarna har slagit i taket och på flera håll har alla telefoner tagit slut direkt. Hittills har modellen lanserats i tio länder.

– Det är en oroande händelse. Den oväntade återkallelsen kommer skapa irritation, säger Lee Seung Woo, analytiker på IBK Securities Co i Sydkorea, enligt Bloomberg.

Seung Woo tror att försäljningen kommer dala från förväntade 14 miljoner enheter till 12 miljoner under 2016. Han uppskattar att batteriproblemet omfattar cirka en miljon telefoner.

Enligt företaget kommer det ta ungefär två veckor att få fram nya komponenter till de sålda mobilerna. I Sydkorea väntas användare av mobiltelefonen kunna byta ut sin gamla mot en ny från och med den 19 september, meddelar Samsung.

Visas i Sverige nästa vecka

I Sverige ska Galaxy Note 7 presenteras nästa vecka. De i Sverige som redan skaffat en telefon kommer kunna byta ut den inom de närmsta veckorna, skriver Samsung i Sverige i ett uttalande.

 

LÄS MER: Det kan vi förvänta oss av nya Apple Iphone 7

 

Kommande vecka släpper också huvudkonkurrenten Apple med stor sannolikhet sin nya version av Iphone.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!