Swedbank redovisar en svagare rapport än väntat. Foto: Jessica Gow / Tt
Swedbank redovisar en svagare rapport än väntat. Foto: Jessica Gow / Tt

Sämre resultat för Swedbank än väntat

Publicerad

Storbanken Swedbank redovisar ett sämre resultat än väntat, rapporterar SvD Näringsliv.

Rörelseresultatet för det fjärde kvartalet i fjol uppgick till 4 800 miljoner kronor, jämfört med 4 957 som var analytikernas genomsnittsförväntan.

Swedbanks styrelse föreslår en utdelning på 10:70 kronor per aktie, jämfört med 10:82 som var förväntat.

Swedbank redovisar en svagare rapport än förväntat.

Analytikerna i SME Direkts panel räknade med att storbanken skulle redovisa ett rörelseresultat på 4 957 miljoner kronor för det fjärde kvartalet och föreslå en utdelning på 10:82 kronor, enligt SvD Näringsliv.

Men i stället landade rörelseresultatet på 4 800 miljoner samtidigt som styrelsen föreslår en utdelning på 10:70 kronor per aktie.

 

LÄS OCKSÅ: Nordea ökar utdelningen.

 

Räntenettot hamnade i linje med förväntningarna: 5 759 miljoner, jämfört med 5 736 miljoner som var förväntat.

Analytikerna i SME Direkts panel räknade med en utdelning på 10:82 medan de analytiker som TT har varit i kontakt med hoppades på en utdelning på 11.00 kronor i genomsnitt. I förra året delade Swedbank ut 11:35 kronor per aktie, enligt TT.

Samtidigt ökade kreditförlusterna från 254 miljoner kronor till 399 miljoner mellan perioderna, rapporterar DI.se. Analytikerna spådde att kreditförlusterna skulle landa på 275 miljoner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen