Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ola Rollén dumpar hälften av sina aktier i Hexagon

Ola Rollén uppger att han avyttrar halva sitt aktieinnehav i Hexagon av "privatekonomiska skäl".
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mätteknikföretaget Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén, 53,  säljer överraskande halva sitt innehav av aktier i företaget.

– Han är på väg bort, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

Aktien dök när beskedet om försäljningen nådde Stockholms-börsen.

När börsen öppnade dök aktien med 5 procent, men repade sig något och efter drygt en timmes handel låg Hexagon-aktien på - 2,4 procent och slutade med - 1,37 procents nedgång.

Nyheten om att Hexagons högste chef Ola Rollén säljer halva sitt innehav i företaget kom i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Rollén, som varit bolagets koncernchef sedan 2000, ägde i mars  1 173 400 B-aktier. Men mellan den 6 och 8 augusti sålde han 586.500 aktier i mätteknikföretaget vilket motsvarar ungefär 318 miljoner kronor.

Ola Rollén kvarstår som storägare i Hexagon

Ola Rollén skriver i pressmeddelandet från företaget att han ska kvarstå som "dedikerad långsiktig aktieägare". 

 

LÄS OCKSÅ: Så twittrade Ola Rollén på väg till häktet

 

Vad Ola Rollén ska göra med pengarna är okänt.

– Försäljningen görs av privatekonomiska skäl och jag har inte för avsikt att sälja ytterligare aktier, skriver Ola Rollén i pressmeddelandet.

Näringslivets stjärndirektör

Ola Rollén, som beskrivits som något av näringslivets Golden Boy, skickar också ut signaler i hopp om att lugna aktieägarna. 

– Mitt kvarvarande innehav i Hexagon är fortfarande min utan jämförelse största privatekonomiska investering. Mitt engagemang och min starka tilltro till Hexagons framtid kvarstår. Vi står inför en mängd spännande möjligheter och jag ser fram emot att fortsätta leda och utveckla Hexagon mot våra strategiska mål", skriver han.

"Han är på väg bort"

Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, ser aktieförsäljningen som ett tecken på att Ola Rollén är på väg bort från företaget.

– Han är fortfarande vd. Men det är klart att han tappar inflytande i och med att han halverar aktieinnehavet. Han är på väg bort, i vilken hastighet vet jag inte. Men steg för steg har han sig dit. Helt klart.

LÄS OCKSÅ: Ola Rollén misstänks för grovt insiderbrott - häktad

 

Ola Rolléns stjärna har dalat något efter den uppmärksammade polisutredningen i Norge där han åtalades för grovt insiderbrott kopplat till sitt privata företag. Han friades av tingsrätten i Oslo, men domen har överklagats.

 

LÄS OCKSÅ: Stjärnsmällen för Ola Rollén - tvingas betala 35 miljoner  i skatt

 

Fakta

Namn: Ola Rollén.

Född: 1965.

Familj: Hustrun Maria och tre barn. Utbildning: Ekonomlinjen vid Stockholms universitet.

Uppvuxen: I Enskede i södra Stockholm.

Bor: I London.

Jobb: Sedan 2000 för mätteknikföretaget Hexagon.

Karriär: Trainee på Stora 1989–90. Vd Kanthal 1990–98. Vice vd Avesta-Shef­field 1998–99. Vd Sandvik Materials Technology under tre månader 1999.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!