Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saabs koncernchef hoppar av 2020

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Saabs vd och koncernchef, Håkan Buskhe.Foto: SÖREN ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Saabs vd och koncernchef, Håkan Buskhe, 55, lämnar bolaget under nästa år. 

– Skälet till att jag väljer att lämna Saab är att jag gärna skulle vilja hinna med ytterligare en operativ utmaning i min karriär, säger Håkan Buskhe i ett pressmeddelande.  

Under söndagen släppte Saab ett pressmeddelande om vd Håkan Buskhes beslut att lämna sin befattning i februari 2020. 

Ett beslut som han informerat bolagsstyrelsen om. 

”Fullt fokus på Saab för att underlätta för min efterträdare”

– Skälet till att jag väljer att lämna Saab är att jag gärna skulle vilja hinna med ytterligare en operativ utmaning i min karriär. Fram till dess att en ny vd är utsedd kommer jag att ha fullt fokus på Saab för att underlätta för min efterträdare. Det handlar framför allt om genomförandet av de stora projekten tillsammans med våra kunder samt det fortsatta arbetet med att nå Saabs finansiella mål, säger Buskhe i ett pressmeddelande. 

Styrelseordförande Marcus Wallenberg strör lovord över Håkan Buskhe som tillträdde som vd och koncernchef 2010.  

Wallenberg om Buskhe: ”Lagt en stark grund”

– Håkan Buskhe har med stort engagemang och flera strategiskt viktiga beslut lagt en stark grund för en fortsatt positiv utveckling för Saab. Utvecklingen av Gripen E, Saabs del i det amerikanska T-X-projektet och en kraftig förmågehöjning inom det viktiga sensorområdet med bland annat GlobalEye är några exempel på detta. Under Håkan Buskhes ledning har Saab dessutom expanderat internationellt och inlett samarbeten med ett flertal andra ledande försvarsindustrier. Sammantaget gör detta att Saab i dag står på en solid grund, vilket är nödvändigt i den extremt snabba tekniska utveckling som påverkar alla industrier, säger Marcus Wallenberg i pressmeddelandet. 

Styrelsen kommer nu att börja leta efter en efterträdare. Håkan Buskhe har sex månaders uppsägningstid i sitt anställningsavtal och fortsätter leda koncernen tills vidare. 

– Saab har utvecklats till en ny nivå och är i dag ett internationellt starkt försvars- och säkerhetsföretag. Vi har tagit oss hit genom strategiska samarbeten, global närvaro och ett konsekvent fokus på investeringar i produktportföljen. Det har varit fantastiskt att få leda detta arbete, säger Håkan Buskhe.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!