Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saab tecknar ramavtal med USA – värt flera miljarder

De senaste och viktigaste nyheterna med Lovisa Vitus.

Försvarskoncernen Saab har tecknat ramavtal med USA:s försvar, enligt DI. 

Värdet uppgår till 445 miljoner dollar, motsvarande ungefär 4,2 miljarder kronor, över fem år. 

Ordern avser vapensystemet AT4 och ammunition till granatgeväret Carl Gustaf.

Avtalet innebär att den amerikanska armén, marinkåren och de amerikanska specialstyrkorna kan lägga beställningar på de upp till 4,2 miljarder kronorna under en femårsperiod.  

– Detta ramavtal stärker ytterligare vår relation till den amerikanska försvarsmakten, som har använt våra markstridssystem under flera årtionden. Vi ser dessa fortsatta investeringar som ett tydligt bevis på att kunden värdesätter flexibiliteten och effektiviteten hos våra system, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande från Saab. 

Ordern bokfördes enligt pressmeddelandet under andra kvartalet 2019. 

Både vapensystemet AT4 och ammunition till granatgeväret Carl Gustaf – även kallat Granatgevär m/48 – har länge använts av det amerikanska försvaret.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!