Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så stort blev miljonarvet efter Bengt Feldreich

LIVE-TV: ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Sonen Sten Feldreich.Foto: Janerik Henriksson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Lizzie Larsson/TT / LIZZIE LARSSON
Bengt Feldreich med dottern Anne Robinsson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Bengt Feldreich avled i oktober förra året, 94 år gammal.

Nu är bouppteckningen offentlig och tv-legendaren efterlämnar drygt 12 miljoner kronor till de fyra barnen.

Tv-profilen och vetenskapsreportern Bengt Feldreich avled i sviterna av lunginflammation.

– Han somnade in stilla och värdigt. Helt odramatiskt. Han hade ett långt och innehållsrikt liv som slutade vid 94 års ålder. Jag tror att han var mycket nöjd med sitt liv, berättade hans son, den före basketstjärnan, Sten Feldreich då för Expressen.

Bengt Feldreich jobbade i många år för Sveriges Television och Sveriges Radio. Mest känt är kanske det årliga sångframträdandet i julprogrammet med Kalle Anka och hans vänner där Feldreich sjöng den svenska versionen av ”Wish up on a star” med i duett med Benjamin Syrsa.

Han brukade också samla Nobelpristagarna i ett populärt vetenskapsprogram där snillena fick spekulera fritt om framtiden.

Bodde i villa i Bromma

Nu är bouppteckningen efter Bengt Feldreich klar och offentlig. Han var änkling efter hustrun Anna-Lisa som gick bort 2002.

Den sammanlagda behållningen från dödsboet blev drygt 12 miljoner kronor. Största delen utgörs av en fastighet, en villa i Bromma med taxeringsvärde på 10 870 000 kronor.

Dödsbodelägare är de fyra barnen.

TV: Så minns vi Bengt Feldreich

Tv-profilen blir ihågkommen för en lång gärning på SVT.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!