Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så slår coronakrisen mot det svenska näringslivet

Di TV är Sveriges enda ekonomi-tv-kanal och sänder nyheter direkt varje vardag. Se kanalen i spelaren ovan.
Anna Ekelund är programledare i Di TV.Foto: Skärmdump/Di TV / Di TV
Gabriel Mellqvist, en av kommentatorerna.Foto: Di TV / Di TV
Foto: AXEL ÖBERG
Anna Ekelund är programledare i Di TV.Foto: OLLE SPORRONG

Hur klarar svenskt näringsliv coronakrisen och vilka effekter kommer vi se på längre sikt?

Det är några av ämnena under onsdagens ”Börsdagen”, Dagens industris konferens som sänds live i Di TV.

– Jag ser fram emot spännande samtal och diskussioner om hur vi går vidare efter pandemin, säger Anna Ekelund, programledare Di TV som leder livesändningen.

Coronakrisen har slagit hårt mot svenska företag. På onsdagen sänder Di TV från Dagens industris ”Börsdagen” med samtal om det aktuella läget och framåtblickar.

Di TV är ett samarbete mellan Dagens industri och Expressen TV. 

Programledarna Anna Ekelund och Gabriel Mellqvist modererar ”Börsdagen”, som samlar näringslivstoppar och makthavare. Sändningen inleds kl 09.15 med förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley.

– Jag är nyfiken på att höra henne berätta mer om åtgärderna som riksbanken satt in i Sverige och vilka effekter hon tror att de får, säger Anna Ekelund.

Anna Ekelund, programledare Di TV.Foto: OLLE SPORRONG

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg intervjuas om läget för svensk exportindustri.

Hur Kina hanterat coronautbrottet och vilka konsekvenser det har fått är ett annat ämne som tas upp med Frédéric Cho, oberoende kinarådgivare på Sweden-China Trade Council.

Under dagen lyfts även ämnen som innovation och ny teknik med bland annat Paradox vd Ebba Ljungeryd och Microsoft Sveriges vd Hélène Barnekow.

– Aktiemarknaden har verkligen ångat på, trots krisens allvar. Samtidigt är det långt ifrån säkert att faran är över, och osäkert vilken ekonomisk framtid som väntar. Jag kan inte tänka mig en bättre tid för ett samtal med några av Sveriges smartaste människor, säger moderatorn Gabriel Mellqvist.

DETTA ÄR DI TV

Di TV är ett samarbete mellan Expressen och Dagens industri. 

Di TV bevakar börsen och aktuella ekonomiska och politiska frågor genom programmen Morgonkoll, Börsmorgon och Ekonomistudion som sänds måndag-fredag på Di.se. 

Di TV sänder även de fördjupande programmen Bostad och Hållbart näringsliv.

”Börsdagen” livesänds i Di TV mellan 09.15 och 12.00. Tittarna välkomnas att medverka i sändningen med #borsdagen på Twitter. Sändningen går att se på Di.se och Expressen.se

– Det känns roligt att kunna erbjuda Di TV:s tittare det här gedigna konferensen i tv-form med fördjupande och intressanta samtal, säger Jenny Rydén, projektledare Di TV.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!