Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Spotify få in
en halv miljard dollar

LONDON. Spotify försöker locka nya privata investerare.

Företaget hoppas få in en halv miljard dollar, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanska affärstidningen uppger att Spotify arbetar tillsammans med Goldman Sachs Group Inc för att locka in nytt kapital i bolaget.

Vid den senaste omgången, 2013, fick Spotify in 250 miljoner dollar.

Wall Street Journal skriver också att den nya insamlingsaktionen förmodligen innebär att musiktjänsten inte kommer att börsintroduceras förrän någon gång nästa år.

Spotify värderades till fyra miljarder dollar 2013, men värdet anses nu ha stigit till sex miljarder dollar, skriver Wall Street Journal.

En talesman för Spotify vill inte kommentera uppgifterna om att företaget söker nya privata investerare.

De stora skivbolagen äger tillsammans strax under 15 procent av Spotify och har försökt pressa företaget att få fler av de 60 miljoner aktiva användarna att bli betalande kunder.

Spotify meddelade denna månad att man nu har 15 miljoner betalande kunder, en ökning med 50 procent sedan i maj i år.

Spotify har samtidigt den senaste tiden fått ökad konkurrens av andra musikstream-tjänster från bland annat Apple och Google.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!