Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så ojämlika är börs-bolagens toppskikt

Stiftelsen AllBrights vd Amanda Lundeteg, noterar att en tredjedel av företagen på listan har klättrat tack vare fler kvinnor i styrelsen. Foto: Johan Jeppsson
Ericsson, med männen i styrelsen mörkade, se fler exempel i länken nedan. Foto: Ericsson
Ericsson, med männen i styrelsen mörkade, se fler exempel i länken nedan.

Kvinnor utgör för första gången någonsin en femtedel av börsbolagens ledningsgrupper, enligt stiftelsen AllBrights rapport för 2016.

Håller utvecklingen i sig räknar stiftelsen AllBrights vd Amanda Lundeteg att börsbolagen klassas som jämställda år 2040.

– Kvinnor tenderar att öppna upp för kvinnor. Det blir som en snöbollseffekt, säger hon.

SE OCKSÅ: Så ser bolagens styrelser ut när männen suddas bort

 

På senare år har börsbolagens ledningsgrupper bantats rejält. 600 personer försvann mellan 2012 till 2015.

– Vi ser nu en stor förändring. Men nu har nyrekryteringarna börjat ta fart, säger Amanda Lundeteg, vd för Stiftelsen AllBright.

Men bland nykomlingarna till börsbolagens ledningsgrupper är det nu lika många kvinnor som män, enligt AllBrights rapport.

– Fördelningen är jämställd bland de här 123 personerna, säger Amanda Lundeteg.

För första gången är andelen kvinnor i ledningsgrupperna 20 procent, en ökning med sex procentenheter sedan AllBrights första mätning år 2012.

 

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna som tjänar mest i näringslivet

 

Bolagen är därmed halvvägs till målet om jämn könsfördelning, enligt AllBrights definition om fördelning inom 60/40.

Om utvecklingen håller i sig kommer börsbolagen att nå AllBrights jämställdhetsmål 2040.

– Förra året när vi presenterade rapporten trodde vi att det skulle dröja till 2063.

Vad beror den snabba utvecklingen på?

– Kompetensen har alltid gått att hitta. Det är handlar mer om att de verkställande direktörerna stuckit huvudet i sanden. Det som har hänt är att bolagen känner större press både från den allmänna debatten och att man diskuterar de här frågorna på ledningsgruppsnivå allt mer, säger Amanda Lundeteg.

32 av börsbolagen finns nu med på AllBrights vita lista, med bolag med en såväl jämställd ledningsgrupp som styrelse, bland annat Hennes & Mauritz, Odd Molly, Platzer Fastigheter, Investor och Björn Borg.

– Det är rekordmånga bolag som är jämställda och befinner sig på AllBrights vita lista. En tredjedel av bolagen klättrar på listan genom att öka andelen kvinnor, säger Amanda Lundeteg.

En kvinna på en topposition fungerar också som murbräcka åt andra kvinnor, enligt Amanda Lundeteg.

– Kvinnor tenderar att öppna upp för kvinnor. Det blir som en snöbollseffekt. Sedan ser vi också att studenterna som kommer ut nu sätter större press på att karriärvägarna är likadana för kvinnor och män.

AllBright har också en svart lista där 77 företag finns med eftersom de misslyckats med att rekrytera kvinnor.

 

LÄS OCKSÅ: Diskriminering bakom toppkvinnornas bottenlöner

 

Det handlar bland annat om välkända bolag Mekonomen, Loomis, Fingerprint Cards, Rejlers, Rottneros, Bure Equity, New Wave och Lammhults Design Group.

Börsbolag utan kvinnor varken i ledningarna eller i styrelserna klassas som dubbelsvarta. I år handlar det om åtta bolag, en halvering jämfört med i fjol.

Amanda Lundeteg ser 2016 som förhoppningsvis det sista året som fenomenet med dubbelsvarta existerar.

Många börsbolag satsar stora summor på att profilera sig som jämställda bolag. Att finnas med på AllBrights svarta lista är inget plus i kanten för en modern börs-vd.

– Vi märker att det är fler och fler vd-ar som ringer och skäller när vi släppt rapporten. Det är också ett tecken på allt fler blir medvetna om frågan.

Hur gör du när du får en arg börs-vd på tråden?

– Då försöker jag förklara att vi förstår att ni har ett jättefint arbete på ingångsnivå, men det vi vill visa är att kvinnor försvinner ju högre upp man kommer i organisationerna. Jag försöker förklara att jag hoppas att de också vill att det ska bli bättre. Då är det ingen som brukar säga nej.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!