Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket dyrare blir Netflix för dig

I all tysthet har Netflix höjt sina priser.

Nu kostar det dyraste abonnemanget 139 kronor.

Netflix är världen största strömningstjänst för film och tv. I juli i år sprängdes 100 miljoners-vallen sett till antal abonnenter.

10 augusti höjde man priset på standardabonnemanget från 99 till 109 kronor för användarna i de nordiska länderna.

– Då och då justeras Netflix prisplan då vi lägger till fler och fler exklusiva tv-shower och filmer, introducerar nya produkter och funktioner samt förbättrar den totala Netflix-upplevelsen för att hjälpa medlemmar hitta något bra att titta på ännu snabbare, säger en talesperson på Netflix till Nyheter 24.

 

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k

 

Samtidigt sjösätter man ytterligare två betalningsalternativ:

1. Netflix Basic – ett budgetalternativ som inte är tillgänglig i HD och kan endast nyttjas av en skärm åt gången. Kostnad: 89 kronor i månaden.

2. Netflix Premium – familjealternativet som kan användas av fyra personer samtidigt och som visas i HD-kvalitet. Kostnad: 139 kronor i månaden.

 

LÄS MER: Blockbuster till Sverige – utmanar Netflix och HBO 

 

För någon vecka sedan blev det klart att Disney tar bort alla sina filmer från Netflix, vilket ledde till att båda bolagens aktier föll.

Disney har för avsikt att skapa sin egen strömningssajt under år 2019.

 

LÄS MER: 20 bästa dramafilmerna på Netflix 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!