Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så lyckas du jobba hemifrån

Med tv:n och sin sköna säng i närheten kan det vara svårt att disciplinera sig.
Foto: IBL JUPITER
Frilans, egenföretagare eller student?
Att jobba hemifrån kräver rejäl disciplin.
Careerjournal.com listar fem knep för dig som har svårt att koncentrera dig.

1. Avskärma dig från resten av hemmet.

Att sitta i vardagsrumssoffan eller vid köksbordet och jobba fungerar inte i längden. Avsätt i stället en plats som du bara använder när du jobbar. Du bör kunna stänga om dig eller skärma av dig ordentligt på något annat sätt.

2. Jobba på arbetstid

Sätt dig vid skrivbordet vid samma tid varje morgon och håll dig till normal arbetstid. Se också till att stycka upp dina arbetsuppgifter och avsätta en viss tid åt varje del. På så sätt blir du mer produktiv.

3. Klä dig professionellt

Kostym eller dräkt är kanske att ta i, men du bör skippa mysbyxorna för att känna att du faktiskt jobbar.

4. Skippa alla hushållssysslor.

Att diska och gå ut med hunden är ingenting man gör på kontorstid - inte när man jobbar hemifrån heller. Är det helt omöjligt att låta bli? Sätt upp jobbdeadlines under dagen, och gör de hushållssysslor du absolut måste göra när du är klar med en uppgift.

5. Stäng av mejlen.

Om ditt jobb inte kräver att du ständigt kollar mejlen - gör inte det. I stället för att fördriva tiden på nätet kan du utnyttja att du är i ditt hem - använd pauserna till att njuta på balkongen eller i trädgården i stället.

Källa: Careerjournal.com
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!