Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så fuskade sportjätten XXL med sina reapriser

Di TV sänder live.
Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA BERGKVIST / GT/EXPRESSEN

Den stora sportvarukedjan XXL erkänner att man fuskat med reapriser.

Anställda hjälpte till att manipulera siffrorna under flera år.

Det bekräftar XXL:s vd Øyvind Tidemandsen för Dagens Næringsliv. 

Brukar du handla på rea?

Fyra före detta försäljare på XXL berättade först i norska E24 hur man under flera år manipulerade sina siffror för att kunna marknadsföra rean i norska butiker.

Anledningen var att man enligt norska marknadsföringsregler måste sälja ett visst antal varor till ordinarie pris innan man får annonsera om en realisation.

”Det är sorgligt”

Då ska de anställda själva ha fått köpa varor för att man skulle kunna komma runt regleringen. Köpen registrerades i bolagets försäljningsstatistik. XXL:s Norgechef Anders Kjellén uppger att en intern utredning inletts.

Vd:n för den norskägda sportjätten, Øyvind Tidemandsen, beklagar det som uppdagats men säger att inget tyder på att agerande varit känt i XXL:s högsta ledning.

– Det är sorgligt och frustrerande att sådana knep använts för att nå mål. Det smyger sig in en slags okontrollerbar vinnarkultur, säger Tidemandsen till Dagens Næringsliv.

Detta har hänt
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!