Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så får du tag på H&M:s Balmainkollektion

Foto: Balmain x H&M
Foto: Balmain x H&M

H&M lanserar en ny kollektion i samarbete med designhuset Balmain.

Dina Pengar tipsar om bästa sättet att få tag på kollektionen, och hur du får längst öppet köp.

Många kända designer i samarbete med H&M

Det franska modehuset Balmain är det senaste i raden av kända designer som samarbetar med H&M. Tidigare har bland andra Alexander Wang, Karl Lagerfeld. Stella McCartney, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli och Sonia Rykiel gjort kollektioner åt den svenska klädjätten.

LÄS MER: Balmain x H&M - så mycket kostar kläderna


Balmain x H&M heter H&M:s nya designsamarbete. Tio butiker i Sverige kommer att sälja kollektionen, sex i Stockholm, två i Göteborg och en i Malmö samt en i Uppsala.

Kollektionen kommer också att säljas online, men först en timme efter butikssläppet. Vill du vara först gäller alltså någon av de tio butikerna, där Balmainkollektionen släpps på torsdag klockan 9.00. Men räkna med kö! H&M:s designkollektioner brukar vara mycket populära och det är inte ovanligt att se folksamlingar utanför butikerna flera timmar innan öppningstid.

När butiken väl öppnar gäller det att ha koll på vad du vill köpa. En del springer in och rycker åt sig allt de ser, men tänk på att du inte får köpa mer än ett exemplar av varje vara. Det går alltså inte att plocka flera storlekar och sedan lämna tillbaka de som inte passar.

Öppet köp i tre dagar

Öppet köp gäller även på Balmainkollektionen, men bara i tre dagar.

– Det är ett förkortat öppet köp, men man har möjlighet att få med varorna hem och prova, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M.

På accessoarer gäller däremot inget öppet köp alls.

Har du inte tid eller möjlighet att köa utanför butikerna gäller det att vara redo framför datorn klockan 10.00, då kollektionen släpps på hm.com. En fördel med onlineköp är att du får längre öppet köp än i butik. Här gäller nämligen vanliga regler för öppet köp, det vill säga 14 dagars ångerrätt.

Om du inte hinner få tag i det plagg du hade tänkt dig kan det vara värt att hålla utkik i butikerna de närmaste tre dagarna, då andra kunder kan lämna tillbaka det de inte vill ha.

 

LÄS OCKSÅ: Julhandeln på nätet kan slå rekord i år

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!