Catharina Frössling, 44, får 80 kronor mindre i tidningen. Foto: Anna Hållams
Catharina Frössling, 44, får 80 kronor mindre i tidningen.  Foto: Anna Hållams

Så drabbas du av budgetsmällen

Publicerad
Uppdaterad
Catharina Frössling, 44, i Jönköping är långtidssjukskriven på grund av en obotlig neurologisk skada efter en olycka.
- Regeringen vill ha ut alla långtidssjuka i arbete. Men jag och många andra klarar det inte. Då sänker de sjukersättningen lite till. Det är orättvist, säger hon.
När hon var 22 år och jobbade inom äldrevården skulle hon en dag flytta en patient mellan två stolar. Då halkade patienten:
- Det knakade till i min rygg och jag fick ett diskbråck som sedan har förvärrats till en svår neurologisk skada. Jag har ständig smärta och klarar inte att jobba, säger hon till Expressen.

"Betyder mycket"

Catharina får drygt 6 000 kronor i sjukersättning i månaden före skatt och lika mycket i livränta.
Vid nyår får hon 80 kronor i mindre sjukersättning per månad, eller 960 kronor mindre per år.
- Det betyder mycket för mig. Det är en resa mindre med färdtjänst i månaden för att handla. Eller en biobiljett som skulle göra min vardag lite roligare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen