Världens blickar vändes mot Kalifornien och Apple, när de nya produkterna presenterades på tisdagskvällen. H'r syns den mest exklusiva: Iphone X. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGESVärldens blickar vändes mot Kalifornien och Apple, när de nya produkterna presenterades på tisdagskvällen. H'r syns den mest exklusiva: Iphone X. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES
Världens blickar vändes mot Kalifornien och Apple, när de nya produkterna presenterades på tisdagskvällen. H'r syns den mest exklusiva: Iphone X. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES
Nya Iphone X har inte kvar den klassiska hemknappen och har glas både fram och bak för att skydda mot bland annat vatten och damm. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGESNya Iphone X har inte kvar den klassiska hemknappen och har glas både fram och bak för att skydda mot bland annat vatten och damm. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES
Nya Iphone X har inte kvar den klassiska hemknappen och har glas både fram och bak för att skydda mot bland annat vatten och damm. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES
Här syns Iphone 8 Plus i tre olika färger. Den går att förbeställa från och med fredag klockan 09.01. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNHär syns Iphone 8 Plus i tre olika färger. Den går att förbeställa från och med fredag klockan 09.01. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här syns Iphone 8 Plus i tre olika färger. Den går att förbeställa från och med fredag klockan 09.01. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Iphone 8 Plus och Iphone 8 släpps före den mer exklusiva Iphone X. De kommer att levereras nästa fredag men går att förbeställa redan nu på fredag. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNIphone 8 Plus och Iphone 8 släpps före den mer exklusiva Iphone X. De kommer att levereras nästa fredag men går att förbeställa redan nu på fredag. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Iphone 8 Plus och Iphone 8 släpps före den mer exklusiva Iphone X. De kommer att levereras nästa fredag men går att förbeställa redan nu på fredag. Foto: APPLE INC. / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Så blir du först med nya Iphone i Sverige

Publicerad

På fredag kan du börja förbeställa nya Iphone 8 och 8 Plus.

Du som är sugen på någon av modellerna – var redo klockan 09.01.

– Det är alltid något speciellt när Apple släpper nya modeller, säger Kamran Alemdar på teleoperatören Tre.

Nu finns det tre nya mobiltelefoner som svenskarna vill ha. Iphone 8, Iphone 8 Plus och den mer exklusiva Iphone X – som också är den mest avancerade modellen i Apples historia.

Iphone 8 och 8 Plus kommer till Sverige den 22 september men går att förbeställa redan från och med fredag. Apples nätbutik i Sverige öppnar för beställning klockan 09.01 och även flera återförsäljare öppnar för förköp.

 

LÄS MER: Så bra är Apples nya Iphone X och Iphone 8 

 

Förköp av Iphone på fredag

En av dem är Tre.

– Vi håller på och jobbar fram paketeringar och erbjudanden och sätter även upp en hemsida för intresseanmälningar, säger mobiloperatörens informationschef Kamran Alemdar.

Tre förväntar sig ett stort intresse från kunderna.

– Det är alltid något speciellt när Apple släpper nya modeller. Och att döma av de frågor som har kommit in via sociala medier och hur det har pratats ser vi att det fins ett stort intresse och det är jättekul.

 

LÄS MER: Apples nya tv-nyhet i skuggan av Iphone X 

 

Tre: "Iphone står högt i kurs"

Varför är kunderna så intresserade av Apple?

– Iphone är historiskt väldigt starkt förankrat hos oss svenskar, det är en produkt som har stått högt i kurs. Vi gillar ny teknik och ny prylar, säger Kamran Alemdar.

Även Telenor, Telia och Tele 2 har förköp på fredag.

Iphone 8 och 8 Plus kommer, enligt Apples webbutik, att kosta från 7 995 kronor respektive 9 095 kronor.

Den som längtar efter en Iphone X får dock vänta längre. Den släpps först den 3 november men går att förbeställa från och med klockan 09.01 fredag den 27 oktober. Den är också dyrare: 11 495 kronor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen