Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blev Layla, 35, miljonär på tre år

Paret byggde upp företaget – värt över 121 miljoner kronor.Foto: Instagram/@laylachapman_
Nu berättar Layla om framgången.Foto: Instagram/@laylachapman_

Allt började med en hemsida.

Nu har inredningsdesignern Layla Chapman, 35, byggt upp ett företag värt över 121 miljoner kronor.

– Vi har levererat fler än 100 000 möbelprodukter under de senaste tre åren, säger hon till Daily Mail.

Layla Chapman från Berkshire, Storbritannien, startade det lyxiga möbelmärket ”HOS Home” 2016 och det dröjde inte länge innan de slog igenom hårt på marknaden – med kändisar som Amanda Holden, Denise Van Outen och Mark Wright skrytande om parets inredningsdesign.

Men vägen dit har varit en uppförsbacke.

https://www.instagram.com/p/BdA701WjvOX/

Layla och Dan träffades 2009, blev kära och gifte sig fem år senare.

– Livet var fantastiskt och vi var på toppen. Vi hade precis haft vårt drömbröllop och en magisk bröllopsrea på Bahamas, säger hon till Daily Mail.

De drev två olika företag – men plötsligt mötte båda ekonomiska motgångar. Kort därpå blev de tvungna att lägga ner, sälja bilen och flytta tillbaka till Laylas föräldrar.

– Vi bestämde oss för att flytta till min mamma och starta om våra karriärer från ruta ett.

Försökte bli gravida

Paret sjönk djupare när de fick reda på att de inte kunde få barn och blev tvungna att testa andra metoder för att försöka bli gravida.

– När vi flyttade in hos min mamma 2015 hade vi försökt skaffa barn i ungefär två år utan framgång. Vi träffade läkare och gick igenom alla tester och fick veta att provrörsbefruktning skulle vara det enda sättet för mig att bli gravid.

https://www.instagram.com/p/BsS0gShAQBF/

Att inte kunna få barn blev en tyngd över parets axlar.

Som tur var lyckades Layla och Dan hitta något att lägga fokus på, som tog dem framåt. De grundade det nya företaget tillsammans.

De hyrde in sig på ett kontor, där idén om ”House of Sparkles”, som nu heter ”HOS Home”, föddes.

– Efter en till misslyckad provrörsbefruktning och kaoset hemma hos mamma bestämde vi oss för att köra på, säger Layla.

”Inte lätt att hitta leverantörer”

Hon hade länge drömt om att starta ett möbelföretag med ett brinnande intresse för inredning bakom sig. Nu var det dags – de skulle sälja lyxiga möbler, bestämde de.

Paret betalade dryga 500 kronor för en grundläggande hemsida. Redan första dagen lyckades de sälja en produkt.

Och en till.

Och så fler.

Efter ett år hade Layla och Dan tjänat över 12 miljoner kronor.

– Det var inte lätt att skaffa leverantörer i början. Vi ville sälja kvalitativa möbler för överkomliga priser, vilket inte riktigt stämde överens med leverantörerna i branschen. Men vi lyckades övertala några till slut.

https://www.instagram.com/p/BvUXcatgjAR/

De tittade på utbildande videoklipp på Youtube, lärde sig av misstag och tog del av lärdomar från andra inom branschen. Sakta men säkert byggde paret upp ett designimperium.

Nu har Layla och Dan skaffat sitt första barn – Yasmin. Samtidigt väntas deras företag vara värt över 121 miljoner kronor vid slutet av året.

– Det har varit mycket passion inblandat i det här projektet och det har varit underbart att förändra så många hem. Vi har levererat fler än 100 000 möbelprodukter under de senaste tre åren och efterfrågan ökar varje månad, säger Layla.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!