Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S redo att köra över MP om Bromma flygplats

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Socialdemokraterna kan tänka sig att kompromissa med de borgerliga partierna i riksdagen om flyget i Stockholm.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Teres Lindberg, gruppledare för S i trafikutskottet.
Foto: RIKSDAGEN / RIKSDAGEN
Under pandemin har antalet flygresor till och från Bromma flygplats varit få.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN BILDBYRÅN

Socialdemokraterna kan tänka sig att kompromissa med de borgerliga partierna i riksdagen om flyget i Stockholm, rapporterar Dagens industri.  

Förhoppningen är att bygga ut Arlanda samtidigt som Bromma läggs ner – även om Miljöpartiet inte vill se den lösningen. 

– Jag tror inte att det är omöjligt. Jag har svårt att se hur vi ska komma vidare i den här frågan annars, säger Teres Lindberg, gruppledare för S i trafikutskottet.

Regeringen meddelade i slutet på april att de vill stänga Bromma flygplats, och att de tillsatt en snabbutredning för att avveckla flygplatsen så snart som möjligt. 

Förslaget möttes direkt av protester från oppositionen och hotades av en majoritet av riksdagen som vill sätta stopp för planerna

S hoppas på kompromiss 

Men nu hoppas Socialdemokraterna på en kompromiss, skriver Dagens industri. Enligt Teres Lindberg är Miljöpartiet och Vänsterpartiet beredda att snabbt stänga Bromma flygplats, även om det inte tillförs mer kapacitet på Arlanda. Liberalerna och Sverigedemokraterna motsätter sig helt en stängning. 

Tillsammans med övriga partier borde det gå att få fram en kompromiss, säger Teres Lindberg till Dagens industri. Nu arbetar partierna i trafikutskottet med ett särskilt flygbetänkande som ska läggas fram i slutet av maj – även om det innebär att MP körs över. 

TV: Regeringen vill stänga Bromma flygplats

”Attraktiv mark skulle kunna frigöras för bostadsbyggande”.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!