Mark Zuckerberg, presidentkandidat? Ja, amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren vill ställa upp i valet 2024. Foto: Esteban Felix / AP TT NYHETSBYRÅNMark Zuckerberg, presidentkandidat? Ja, amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren vill ställa upp i valet 2024. Foto: Esteban Felix / AP TT NYHETSBYRÅN
Mark Zuckerberg, presidentkandidat? Ja, amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren vill ställa upp i valet 2024. Foto: Esteban Felix / AP TT NYHETSBYRÅN
Mark Zuckerberg har själv inte kommenterat ryktena. Foto: Eric Risberg / AP TT NYHETSBYRÅNMark Zuckerberg har själv inte kommenterat ryktena. Foto: Eric Risberg / AP TT NYHETSBYRÅN
Mark Zuckerberg har själv inte kommenterat ryktena. Foto: Eric Risberg / AP TT NYHETSBYRÅN
Mark Zuckerberg och frun Priscilla Chan. Foto: Jeff Chiu / AP TT NYHETSBYRÅNMark Zuckerberg och frun Priscilla Chan. Foto: Jeff Chiu / AP TT NYHETSBYRÅN

Mark Zuckerberg och frun Priscilla Chan.

 Foto: Jeff Chiu / AP TT NYHETSBYRÅN
Kanske tar ännu en näringslistopp plats i Vita huset i framtiden. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESKanske tar ännu en näringslistopp plats i Vita huset i framtiden. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Kanske tar ännu en näringslistopp plats i Vita huset i framtiden. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Ryktet: Zuckerberg vill bli president i USA

Publicerad

Först företagaren Donald Trump.

Nu: Mark Zuckerberg – eller?

Amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren och mångmiljardären har presidentplaner i sikte, skriver Washington post.

Den senaste tiden har Mark Zuckerberg gjort allt mer sysslor som personer som förebereder sig för ett presidentval gör, enligt amerikanska medier.

Några exempel är hur han tackat poliser för deras hårda arbete, besökt en rodeo och planterat i en park.

"De här poliserna gör ett så viktigt arbete, och det betydde mycket för mig att kunna tacka dem personligen. Vi hade en bra diskussion om hur sociala medier förändrar lagen", skrev Zuckerberg på sin Facebooksida efter det rapporterar Vanity Fair.

Mark Zuckerberg: Vill besöka alla delstater i USA

Facebook-grundaren har även lovat att besöka alla USA:s delstater under 2017.

"Mitt jobb är att förbinda människor med varandra i världen och ge alla en röst. Jag vill personligen höra mer av deras röster i år", skrev Zuckerberg på Facebook om sitt nyårslöfte.

Kanske byter Zuckerberg Silicon Valley mot Washington och Vita huset i framtiden.Foto: Jacquelyn Martin / AP

Dessutom menar han plötsligt att religion är "mycket viktigt" för honom, trots att han tidigare sagt att han är ateist.

Att Facebook-miljardären dessutom har anställt Barack Obamas tidigare kampanjledare David Plouffe för att jobba med välgörenhetsorganisationen som han och frun Priscilla Chan skapat, är ytterligare ett tecken.

Allt detta ska, enligt medierna, vara typiskt för en person som vill ställa upp i ett presidentval.

Mark Zuckerberg tillsammans med sin fru Priscilla Chan och deras barn.Foto: Uncredited / AP MARK ZUCKERBERG

Ryktet: Zuckerberg vill ställa upp i valet 2024

Men när ska Mark Zuckerberg då ställa upp? Ja, enligt ryktena och känslan i Silicon Valley handlar det först om valet 2024, även om Zuckerberg redan i nästa val har uppfyllt kriterierna för att ställa upp – 36 års ålder.

Mark Zuckerberg har själv inte kommenterat ryktena.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen