Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktet om Iphone 7 – den kan bli vattentät

Iphone 6s och Iphone 7 kan bägge vara gjorda av ett tåliga material än tidigare modeller.Foto: Kiichiro Sato

Iphone 6s och 6s plus har inte ens kommit till Sverige men redan ryktas det om de nya egenskaperna i Apples Iphone 7.

Bland annat talas det om superstark metall och att den nya mobilen ska kunna stå emot påverkan av både vatten och damm.

De senaste modellerna av Iphone, 6s och 6s plus, kommer att släppas i Sverige den 9 oktober men redan pratas det om nästa Apple-telefon: Iphone 7. Det är den brittiska tidningen the Independent som har lusläst den japanska bloggen Mac Otakara som är känd för att förutspå hur de nya Apple-produkterna kommer att vara.

Superhård metall

Sajten påstår att den nya telefonen kan få en helt ny design som gör den mer robust än tidigare varianter och på Kinas motsvarighet till Twitter sprids informationen att sjuan kommer att vara gjord av ett helt nytt material, en superhård flytande metall som Apple ska ha visat intresse för.

Det ryktas även om att den nya telefonen även ska kunna motstå både damm och vatten, enligt inlägg som har baserats på tidiga prototyper av uppföljaren av Iphone 6s.

LÄS OCKSÅ: Så blir nya Iphone 6s

Eftersom inläggen är baserade på vad som sprids i sociala medier behöver informationen inte stämma men enligt the Independent har Mac Otakaras spekulationer om framtidens modeller ofta varit korrekta.

Om spekulationerna om Iphone 7 stämmer kommer det vara ett steg i samma riktning som för Iphone 6s, som även den ska ha gjorts av starkare metall och glas, samtidigt som även 6s:an ska vara mindre känslig för vattenskador.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!