Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryanairs personal varslar om strejk i Spanien

I dag har bolaget baser på 13 platser i Spanien och strejken berör samliga baser. Foto: SHUTTERSTOCK
Förhandlingar mellan fackförbunden USO och Sitcla och Ryanair ska hållas nästa vecka. Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ryanairs kabinpersonal i Spanien har varslat om att de kommer att gå ut i strejk i september. 

Anledningen är att lågprisflygbolaget planerar att stänga ner baser på flera platser i Spanien, skriver TT. 

Förbunden USO och Sitcla, där flera av Ryanairs kabinpersonal i Spanien är medlemmar, har varslat om strejk under tio dagar i september, främst fredagar och söndagar under hela månaden – om inte bolaget tar tillbaka sina planer på att stänga ner tre baser i Spanien.

Det är baser på Gran Canaria (Las Palmas) och Teneriffa på Kanarieöarna samt i Girona på det spanska fastlandet som Ryanair planerar stänga. 

Totalt är det runt 300 personer som arbetar på dessa baser och vars jobb nu är i farozonen, men bolaget har inte tydliggjort hur många av dessa som kommer att sägas upp vid nedläggning av baserna. 

Enligt flygbolagets ledning är skälen den försenade leveransen av Boeing 737 Max-plan, som fick flygförbud av säkerhetsskäl, höjda bränslepriser och ökade personalkostnader. 

I dag har bolaget baser på 13 platser i Spanien och varslet om strejk berör samliga baser.

Förhandlingar mellan fackförbunden USO och Sitcla och Ryanair ska hållas nästa vecka. 

Risk för strejker på flera håll

I juli meddelade bolaget att antalet anställda i Europa ska minska med upp till 9000 personer och piloter i både Irland och Storbritannien har varslat och strejk i augusti och september.  

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!