Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Resefällorna: Då kan du tvingas betala vård själv

Hélène Mood, försäkringsspecialist på Folksam.Foto: Pressbild.

Många svenskar väljer att lämna mörker och kyla för sydligare breddgrader, och förlitar sig på sin hemförsäkring för reseskydd. 

– Men om du har vårdbehov för något när du åker så står vi inte för den risken och du är oförsäkrad, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert hos Trygg-Hansa.

– Det finns ett antal personer som fått betala en till två miljoner kronor själva för vård och hemtransporter, säger Hélène Mood, försäkringsspecialist på Folksam.

Här får du en guide för vad som gäller för resor om du är försäkrad genom Folksam, Trygg-Hansa, Länsförsäkring och If – och hur du kan utöka ditt skydd.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Varningen – då kan tredje vågen vara här

Virologiprofessorns larm • Uträkningen

Sexet och ilskna bråken i ”Så mycket bättre”

Här är skandalerna i programmet: ”Uppraggad av Carola”

Dennis, 28, dog i covid: ”Ofattbart”

Mamman hittade honom död – en vecka efter att han blev sjuk