Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekordresultat för Jula – bonus till de anställda

LIVE: Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Jula har gynnats av pandemin, då folk lagt mer fokus på hemmet.
Foto: Jula

Jula-koncernen hade – trots coronapandemin – ett rekordår 2020, med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.

Nu får de anställda dela på en mångmiljonbonus.

– Man får vara ödmjuk inför att pandemin gynnat flera av våra verksamheter mycket, säger koncernchefen Karl-Johan Blank.

Under 2020 slog Jula Holding försäljningsrekord och gjorde ett rekordresultat. Koncernen omsatte totalt cirka 9,8 miljarder kronor och gjorde ett resultat på 1,3 miljarder kronor efter finansiella poster.

– Jag har jobbat aktivt under många år med att bygga en långsiktigt hållbar koncern med flera olika verksamhetsben, och under förra året visade det sig att upplägget är starkt och framgångsrikt, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Äger flera bolag

Familjekoncernen Jula Holding förknippas främst med retailföretaget Jula, men äger också bland annat Wästgöta finans, Hööks och Jula hotell och konferens. Enligt koncernchefen har de olika verksamheterna ”kunnat navigera tillsammans”.

– Våra chefer och medarbetare har haft bra förutsättningar och tagit ett stort ansvar med mycket engagemang. Man får vara ödmjuk inför att pandemin gynnat flera av våra verksamheter mycket, och att det ännu inte är över, säger Karl-Johan Blank.

Framför allt Jula och Hööks har gått bra under 2020.

Julas rekordbonus

Och nu satsar hela Jula-koncernen framåt. I pressmeddelandet framgår bland annat att både Jula och Hööks ska öppna nya butiker.

Samtidigt får de anställda dela på 48 miljoner kronor – enligt koncernen själv en rekordbonus.

− Många medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, säger Karl-Johan Blank.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!