Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekord i rutavdrag

Antalet svenskar som har gjort avdrag för hushållsnära tjänster uppgår hittills i år till 570 000, enligt serviceföretaget Hemfrid, som hänvisar till statistik från Skatteverket.Foto: Lev Dolgachov

Allt fler svenskar gör avdrag för hushållsnära tjänster, det skriver serviceföretaget Hemfrid, som hänvisar till statistik från Skatteverket i ett pressmeddelande.

Antalet svenskar som har gjort avdrag för hushållsnära tjänster uppgår hittills i år till 570 000, enligt serviceföretaget Hemfrid, som hänvisar till statistik från Skatteverket.

Sammanlagt, fram till och med september, gjordes avdrag för tjänster som städning, trädgårdsarbete och barnpassning för 2,4 miljarder kronor, en ökning med 9 procent jämfört med samma period i fjol, enligt Hemfrid.

LÄS OCKSÅ: Miljöpartiet vill skapa jobb med utökat rut

Tillfällig hjälp

Det är i kommuner utanför storstäderna som ökningen är störst. I genomsnitt har rutavdragen i år varit 4 428 kronor per person och det handlar ofta om tillfälliga tjänster som till exempel flyttstädning.

– De flesta som får rutavdrag är vanliga barnfamiljer som tar hjälp för att få ihop sitt livspussel, säger Maria Andersson, vd på Hemfrid i ett pressmeddelande.

Avdraget uppgår i år som högst till 50 000 kronor per person, ett tak som sänks till hälften från årsskiftet.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om rutavdrag

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!