Reinfeldts hårda ord till Grekland

Publicerad
Uppdaterad
Krisländerna i Sydeuropa ska inte räkna med pengar från Sverige.
Här är Fredrik Reinfeldts hårda ord till Grekland:
- Era egna problem, lösningen till det ligger i era egna händer, sa han i Aktuellt.
Efter att världens börser har rasat och en ny finanskris befaras uttalar sig statsminister Fredrik Reinfeldt för första gången om den ekonomiska oron.
- Den återspeglar att delar av Europa och USA under en längre tid har levt över sina tillgångar, sa han i Aktuellt.
Reinfeldt säger att han är glad att företräda Sverige - som står sig starkt ekonomiskt - och han har några tuffa råd till de krisande länderna - sluta snacka och börja jobba.
- Det som skulle behöva göras är att de satte handling bakom orden. Tittar man igenom de sparpaket som presenteras är de inte lika starka som det utlovades.

Inga pengar till Grekland

I bland annat Tyskland har befolkningen rasat över det stora stöd som landet ger till Grekland. Sverige ger inte särskilt mycket ekonomiskt stöd till de europeiska krisländerna - och det har Reinfeldt ingen lust att börja med heller.
- Om man från början levt över sina tillgångar kan man inte fortsätta göra det med lån av andra. Man måste säga till de här länderna: era egna problem, lösningen till det ligger i era egna händer, sa han i Aktuellt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen