Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reddit: Vi ligger inte bakom silverrusningen

Kommer silver rusa som GameStop?
Nu skjuter silverpriset i höjden.
Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS X90041
I förra veckan sköt Gamestops aktier i höjden efter en koordinerad strategi på redditforumet Wallstreetbets.
Foto: DANIA MAXWELL/LOS ANGELES TIMES/SHUTT / DANIA MAXWELL/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK SHUTT

Hela havet stormar i finansvärlden sedan Redditforumet ”WallStreetBets” fått aktierna för bland annat Gamestop att skjuta i höjden.

Nu beskylls de för att göra samma sak med silveraktier för att skada de stora bankerna – men användarna förnekar inblandning.

På måndagen steg plötsligt aktierna för silver med 13 procent, vilket gjorde silver mer värt än vad det varit under de senaste åtta åren. Redditanvändarna i forumet Wallstreetbets misstänktes omedelbart ligga bakom silverrusningen som i sociala medier fått namnet Silversqueeze.

Redan under förra veckan gick aktien på silver på sex procent sedan flera Redditanvändare uppmanat till att göra samma sak med silvret som de tidigare gjort med spelkedjan Gamestop. Anledningen ska ha varit att skada de stora bankerna som de menar medvetet trycker ned priset på konstgjord väg, skriver CNN Business. 

”SLV kommer att förgöra de stora bankerna, inte bara små hedgefonder”, skrev en användare.

Redditanvändarna: Det var inte vi

Men skriver CNN, det är oklart om den plötsliga rusningen i silveraktier är en kordinerad strategi från Redditanvändare. Flera användare antyder i inlägg att deras forum ska ha blivit infiltrerat av hedgefondmäklare och att det inte är en koordinerad strategi från deras sida.

En tråd på forumet har bland annat fått namnet: ”The Silver Squeeze is a hedge-fund coordinated attack so they can keep fighting the $GME fight”. 

(The Silver Squeeze är en hedgefondkoordinerad attack så att de kan fortsätta i Gamestop striden, ungefärlig översättning.)

Senaste nytt om Gamestop – rusar i förhandeln
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!