Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Razzia mot Oscar Properties kontor i Stockholm

Polis har genomfört en razzia mot fastighetsbolaget Oscar Properties kontor i centrala Stockholm, rapporterar Dagens industri.
Oscar Properties grundare Oscar Engelbert är tystlåten om razzian.
Foto: CECILIA ÖSTERBERG / IBL
Oscar Properties kontor på Linnégatan i Stockholm. Här slog polisen till.
Foto: Google maps

Polis har genomfört en razzia mot fastighetsbolaget Oscar Properties kontor i centrala Stockholm, rapporterar Dagens industri.

Ekobrottsmyndigheten bekräftar uppgiften, och uppger att det handlar om misstänkt insiderbrott.

– Jag vet ingenting om det, säger styrelseordförande Peter Norman till Expressen.

Beskedet om polisrazzian fick Oscar Properties aktiekurs att dyka brant, för att sedan hämta sig något fram emot stängning.

Razzian mot fastighetsbolagets adress på Linnégatan i centrala Stockholm skedde förra veckan.

Ekobrottsmyndigheten, EBM, bekräftar för Di att det skett en husrannsakan och att det skett med anledning av misstänkt insiderbrott.

”EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess”, uppger Ekobrottsmyndigheten i ett uttalande till Di.

Beskedet om polisrazzian fick Oscar Properties aktiekurs att dyka brant, för att sedan hämta sig något fram emot stängning.

Förnekat kännedom

I april rapporterade Di att fastighetsbolagets ordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström köpt aktier i fastighetsbolaget strax innan det meddelades att Sven-Olof Johansson gått in som storägare. 

De har förnekat att de haft kännedom om att fastighetsmagnaten gått in.

– Jag hade ingen insiderinformation vid tillfället för mitt förvärv, sa Per-Axel Sundström till Di då.

Ordförande: Vet ingenting

Peter Norman säger till Expressen att han inte känner till någon eventuell razzia mot kontoret.

– Jag vet ingenting om det.

Känner du till några misstankar om insiderbrott?

– Nej, det har jag inte hört.

Han hänvisar i övrigt till en intervju han gjorde med Dagens industri i april.

– Jag intervjuades av Dagens industri för ett par veckor sedan och svarade där på ett stort antal frågar. Du får läsa där vad jag sa.

I intervjun med Dagens industri säger Norman att han fick reda på att Sven-Olof Johansson skulle gå in som storägare först tre dagar efter att han själv köpte aktier.

– Jag har funderat på att köpa under en längre tid, men det är inte så lätt att köpa om man är ordförande. Det är ett stort antal dagar som man inte har möjlighet att köpa, i och med att man har information som andra inte har. När jag köpte var det en sådan period när det inte fanns sådan information, sa han till Di då.

Tidigare misstankar

Ekobrottsmyndigheten uttalar sig inte om vilka personer eller pengaflöden som insatsen riktats mot.

I september 2017 greps bolagets dåvarande ordförande Jakob Grinbaum misstänkt för grovt insiderbrott. Senare samma år lades utredningen ned. Motiveringen var att det inte längre fanns något som talade för att han hade begått insiderbrott.

Expressen söker Oscar Properties, och bolagets vd Oscar Engelbert. I ett pressmeddelande skriver företaget:

”Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott. Bolaget samarbetar till fullo med EBM i detta ärende och i övrigt har bolaget inga kommentarer.”

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!