Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ras på USA-börsen – tilltagande virusoro

USA-börserna stängde på rött på måndagen.Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

USA-börserna ser sin värsta dag sedan september.

Både Dow Jones och S&P låg på minus när börsen stängde.
Orsaken pekas ut som ny oro för coronakrisen.

Dow Jones-indexet var ned 2,3 procent och det bredare S&P-indexet backade 1,9 procent när New York-börsen stängde på måndagen. 

Även Nasdaq såg siffrorna falla, och landade på minus 1,64 procent.

Orsaken till börsdyken pekas ut som ny oro för coronavirusets spridning. Under helgen har antalet nya fall stigit i höjden i USA. Landet uppmätte det högsta dygnsantalet någonsin på fredagen: Hela 83 757 fall. 

Dagen efter kom nästa smäll, då ytterligare 83 718 fall bekräftades.

Stimulanspaket dröjer

Oron på börsen späks även på av den långdragna väntan på nya stimulanspaket för marknaden. Förhoppningen har varit att få ett nytt paket på plats innan USA-valet. Men när valdagen nu börjar närma sig har hoppet minskat.

– Finanspolitiska stimulanser verkar inte komma så snabbt som vi trodde, medan viruset kommer snabbare än vi trodde, säger Keith Buchanan, portfoliomanager vid Globalt Investment i Atlanta till Bloomberg.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!