Vid stängning hade Shanghaibörsens index CSI300 fallit med 5,67 procent. Foto: Shizuo Kambayashi/APVid stängning hade Shanghaibörsens index CSI300 fallit med 5,67 procent. Foto: Shizuo Kambayashi/AP
Vid stängning hade Shanghaibörsens index CSI300 fallit med 5,67 procent. Foto: Shizuo Kambayashi/AP
"– Det första och andra kvartalet kommer att bli en utmaning", säger fondförvaltaren Dai Ming till Bloomberg. Foto: Franck Robichon / Epa / Tt"– Det första och andra kvartalet kommer att bli en utmaning", säger fondförvaltaren Dai Ming till Bloomberg. Foto: Franck Robichon / Epa / Tt
"– Det första och andra kvartalet kommer att bli en utmaning", säger fondförvaltaren Dai Ming till Bloomberg. Foto: Franck Robichon / Epa / Tt

Ras med 6,02 procent på Shanghaibörsen

Publicerad

Över ett års börsuppgång försvann på Shanghaibörsen i dag.

Vid stängning hade Shanghaibörsens index CSI300 fallit med 6,02 procent.

– Det första och andra kvartalet kommer att bli en utmaning, säger fondförvaltaren Dai Ming till Bloomberg.

Efter tisdagens börsfall Shanghaibörsen befinner sig är det senaste årets uppgång helt utraderad.

Vid stängning hade Shanghaibörsens index CSI300 fallit med 6,02 procent.

Även kurserna på de andra Asienbörserna pekade ned.

 

LÄS OCKSÅ: Kinas tillväxt har bromsat in

Hongkong backade 2,35 procent

Nikkei i Tokyo stängde ned med 2,35 procent medan Hang Seng på Hongkongbörsen hade backat med 2,41 procent strax före stängning.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg handlar pessimismen på Shanghaibörsen om ökad oro för att människor flyttar sitt kapital till andra platser på grund av inbromsningen i den kinesiska ekonomin.

Värst drabbades industri- och teknikbolag.

LÄS OCKSÅ: Skakigt på Asienbörserna

 

– Vi har inte sett några tecken på återhämtning i ekonomin och det första och andra kvartalet kommer att bli en utmaning, säger fondförvaltaren Dai Ming till Bloomberg.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen